Ifølge Nettavisens opplysninger har Sampdoria og Atalanta nå intensivert forhandlingene om en overgang for den norske landslagsspilleren, etter at Bergamo-klubben fredag kveld la inn et offisielt bud på mellom 6,5 og 7 millioner euro på Thorsby.

Det tilsvarer rundt 70 millioner norske kroner.

Kilder bekrefter til Nettavisen at samtalene mellom klubbene er positive og Atalantas president Antonio Percassi er selv direkte involvert i samtalene mellom de to italienske klubbene. Atalanta, som kommende sesong skal spille i Champions League, har fulgt Thorsby tett i flere år og var også i samtaler med midtbanespilleren før han signerte for Sampdoria.

Sampdoria solgte tidligere fredag den tsjekkiske midtbanespilleren Jakub Jankto til spanske Getafe. Genoa-klubbens president Massimo Ferrero skal ønske en økonomisk tilfredsstillende pakke for at også Thorsby skal få forlate klubben.

25-åringen skal selv være positivt innstilt til en overgang til Atalanta. En enighet om de personlige betingelsene skal ikke være noen stor utfordring, får Nettavisen opplyst.

Det er ventet en avklaring på om en overgang vil materialisere seg i løpet av kort tid. Sofyan Amrabat fra Fiorentina og 18 år gamle Pape Sarr fra Metz er også to andre spillere i samme posisjon som Thorsby som Atalanta jobber med som mulige forsterkninger.

Torsdag kveld avslørte de italienske journalistene Gianluca Di Marzio og Fabrizio Romano at Atalanta var i samtaler med Sampdoria om en overgang. Sistnevnte hevdet da at prislappen var på rundt seks millioner euro. Også VG erfarte tidligere fredag at de to klubbene var i forhandlinger.

Tidligere i sommer var Thorsby ønsket av flere Premier League-klubber. Forhandlinger med blant andre Watford skal ikke ha ført frem den gang.

Thorsby kom gratis til Sampdoria fra Heerenveen tilbake i 2019. Han spilte i Stabæk før overgangen til Nederland.