Som Nettavisen tidligere har kunnet avsløre har Bodø/Glimt vært i forhandlinger med Lens om en overgang for Patrick Berg. Nå er de siste forhandlingene i boks mellom klubbene og Berg er på vei til Frankrike for å fullføre medisinsk sjekk og signere en avtale med Ligue 1-klubben, får Nettavisen opplyst.

Berg satte seg på flyet til Oslo torsdag kveld før han etter planen reiser videre til Frankrike fredag. Der skal han gjennomføre de siste detaljene og sluttføre avtalen.

Forhandlingene om en overgang eskalerte ytterligere etter at Lens-sportssjef Florent Ghisolfi satte seg på flyet til Norge denne uken for å forhandle med Bodø/Glimt om en overgang for Berg, fikk Nettavisen og Avisa Nordland opplyst fra flere kilder tidligere.

Partene har nå kommet til enighet om en avtale. Overgangen skal ha en ramme på rundt 40 millioner kroner.

Verken sport manager Håvard Sakariassen eller daglig leder Frode Thomassen har besvart våre henvendelser torsdag.

Avisa Nordland og Nettavisen har også forsøkt å komme i kontakt med Patrick Berg, hans agent Atta Aneke og hans far Ørjan Berg, men heller ikke de har vært tilgjengelige.

Berg fikk spørsmål om fremtiden sin på en pressekonferanse lørdag, dagen før seriegullet ble sikret borte mot Mjøndalen. Han sa han ville bruke de neste ukene til å prate med klubben om hva som vil være best for sin egen del.

– Jeg tror uansett dette ikke blir min siste kamp for Glimt. Uansett hva som skjer i vinter så håper jeg å spille for Glimt igjen en vakker dag, uttalte han til Nettavisen.

Lens ligger på 6. plass i Ligue 1 med 27 poeng etter 18 kamper denne sesongen.

Klubben endte på 7. plass i Ligue 1 forrige sesong. De spilte hele fem sesonger i Ligue 2 før de rykket opp før forrige sesong. Klubben har vunnet Ligue 1 én gang tilbake i 1997/98-sesoongen. De spiller sine hjemmekamper på Stade Bollaert-Delelis som rommer i overkant av 38 000 tilskuere.