19 år gamle Petter Nosakhare Dahl gjorde en god sesong for KFUM Oslo i Obos-ligaen i 2022. I hans første sesong på det nest øverste nivået imponerte kantspilleren med fart, teknikk og en nese for mål.

I 2022 ble det seks mål og seks målgivende pasninger på nest øverste nivå.

Gjennom sesongoppkjøringen denne vinteren har han bygget videre på den gode fjorårssesongen og til tider dominert stort i flere treningskamper på både norsk og spansk jord. Prestasjonene har gjort at større klubber fattet interesse for "Nosa" sine ferdigheter.

Bodø/Glimt er blant klubbene som har vist interesse for den offensive juvelen og i slutten av forrige uke satte også klubbens sport manager Håvard Sakariassen seg på et fly fra Bodø til Oslo for å møte KFUMs ledelse.

Tema for møtet var nettopp innledende forhandlinger om Nosakhare Dahl.

Selges og lånes tilbake

I etterkant av klubbenes møte i hovedstaden har det blitt forhandlet, og på overgangsvinduets siste dag har KFUM etter det Nettavisen erfarer akseptert et bud fra Glimt på 19-åringen.

Nettavisen har forsøkt å få en kommentar til saken fra KFUM Oslos ledelse. De har ikke besvart henvendelsene.

Ifølge opplysningene skal avtalen som klubbene nå har kommet til enighet om ha en totalramme på rundt fem millioner kroner. Summen som betales med en gang skal være noe lavere. I tillegg vil også en prosentandel tilfalle KFUM ved et eventuelt neste salg i fremtiden.

Verken agent Atta Aneke eller Sakariassen i Glimt har besvart Nettavisen denne uken.

Nosakhare Dahl skal etter planen reise til Bodø allerede fredag, på overgangsvinduets siste dag i Norge, for å gjennomføre den medisinske testen og sluttføre overgangen formelt. Disse detaljene må gå i orden før overgangen er et faktum.

Selv om klubbene nå er enige om en overgang vil ikke Nosakhare Dahl slutte seg til Glimt før på et senere tidspunkt. Klubbene er enige om at han skal lånes tilbake til KFUM Oslo i utgangspunktet frem til 1. august. Det var et viktig premiss Obos-klubben for at avtalen skulle gå i boks.

Glimt har allerede solgt Joel Mvuka til franske Lorient. Han slutter seg til den franske klubben i sommer.

Debuterte på landslaget

Tidligere denne uken var den offensive spilleren med U20-landslaget til Norge til landskamper i Stavanger og Sandnes.

Nosakhare Dahl kom inn som innbytter i Norges andre kamp mot Romania som endte med 4-0-seier. Han imponerte der under sine 30 minutter på banen og noterte seg blant annet for en scoring.

- Jeg syntes det gikk bra. Det var litt nerver, men også mye glede! Det har vært en veldig fin samling. Gutta er kjempemorsomme, det er en kjempefin gjeng! Det har gått veldig bra. Jeg føler jeg har fått vist meg frem, uttalte han til KFUMs egen hjemmeside etter samlingen.

Se scoringen hans her:

Tidligere i vinter sikret Glimt seg også Syver Skeide fra Hødd. Midtbanetalentet ble også han lånt tilbake til Obos-ligaen kommende sesong.

Salget føyer seg inn i rekken av KFUM-spillere som har blitt solgt til Eliteserien denne vinteren. Tore Sørås (HamKam); Aaron Kiil Olsen (Vålerenga) og Fredrik Kristensen Dahl (Strømsgodset) har alle tatt steget ett nivå opp før 2023-sesongen. Snart gjør også Nosakhare Dahl det samme som klubbens største salg i historien.