Bodø/Glimt-profilen er en svært ettertraktet mann og har vært ryktet til en rekke europeiske klubber de siste månedene. 1. juli var det seks måneder til Solbakkens kontrakt går ut, han kan dermed fritt prate med andre klubber uten at Glimt må gi tillatelse eller informeres om dette.

Denne muligheten har 23-åringen benyttet seg av. Nettavisen får opplyst at Solbakken grytidlig søndag morgen satte seg på et privatfly fra Bodø i retning Italia og Roma sammen med sin agent Bjørn Tore Kvarme. Der skal han ha gjennomført samtaler med Roma.

Ifølge TV 2 skal Solbakken være nær å skrive under for Roma. Kanalen hevder at at det er «ventet at han vil sluttføre en avtale med den italienske hovedstadsklubben i disse dager».

Nettavisen har foreløpig ikke fått bekreftet at Solbakken skal ha valgt Roma som sin nye klubb.

Glimt-spillerne hadde treningsfri søndag og Solbakken skal derfor ha benyttet anledningen til å reise til Italia. Søndag kveld var han tilbake på norsk jord i Bodø. Nettavisen og Avisa Nordland får bekreftet at Solbakken var ombord i flyet som tok av fra Bodø og som returnerte samme kveld.

Det er ventet at Solbakken vil ta en avgjørelse om hvilken klubb han vil signere for i etterkant av møtene, i løpet av kort tid. Nettavisen er kjent med at også Napoli har vist seriøs interesse for Solbakken nylig. Det er uklart om kantspilleren også møtte forrige sesongs bronsevinner på sin snarvisitt til Italia søndag.

Om en overgang skal bli en realitet denne sommeren må Solbakken kjøpes fri fra Glimt. Fra 1. januar kan han signere gratis for ny klubb.

Solbakken ønsket ikke å kommentere noe til Nettavisen om sin fremtid etter onsdagens cupkamp mot Vålerenga i Oslo.