Jakob Napoleon Romsaas (18) har tatt OBOS-ligaen med storm, og selv om Skeid ikke har sin beste sesong har unggutten gjort seg bemerket.

Og nå er interessen rundt 18-åringen reell, får Nettavisen opplyst.

Flere eliteserieklubber skal være i kontakt med Skeid om en overgang for kantspilleren.

Les også: Jakob (18) tar norsk fotball med storm: – Interessen vokser for hver dag

Viking og Vålerenga

Viking skal allerede ha lagt inn et bud på han som Skeid har avslått, får Nettavisen opplyst fra flere kilder.

Nettavisen har ikke fått bekreftet den eksakte størrelsen på budet, men ifølge opplysningene skal det være et sted under en million kroner.

– Han er en veldig spennende og interessant spiller, er det eneste Vikings sportssjef Erik Nevland ønsker å si til Nettavisen om budet.

Selv om Stavanger-klubben, som skal spille Conference League-kvalifisering torsdag, er den første klubben som har konkretisert sin interesse med et bud betyr ikke det at de er den eneste klubben som ønsker seg stortalentet sine tjenester.

Sjekk siste episode av «Sesongkortet» her:

Etter det Nettavisen erfarer er også Vålerenga konkrete i sin interesse for Oslo-naboens offensive juvel. VIF vurderer om de vil gjøre et fremstøt på Romsaas, og de ser på muligheter for å hente Skeid-spilleren allerede nå, men med en tanke om å låne han tilbake til naboklubben ut sesongen.

Nettavisen har ikke fått kontakt med Vålerenga angående Romsaas onsdag.

Daglig leder i Skeid, Daniel Holmeide Strand vil ikke bygge oppunder spekulasjoner rundt Romsaas.

– Helt naturlig at det er interesse rundt han etter hans prestasjoner i år, men vi kommenterer ikke overgangshenvendelser, skriver han i en SMS til Nettavisen.

Nettavisen er kjent med at også utenlandske klubber har fult 18-åringen i lang tid, og han var på prøvespill i belgiske Club Brügge så sent som i fjor vår. Tidligere i sommer fikk han også sin U-landslagsdebut for Norge.

Kontrakten hans med Skeid løper ut om halvannet år, i desember 2023.

Stor interesse

Nettavisen har tidligere skrevet om den gode våren til Romsaas, og da innrømmet hans agent, André Schei Lindbæk, at interessen rundt Skeid-juvelen var stor.

– Interessen vokser for hver dag og han har fått det med seg, sa Lindbæk til Nettavisen den gang.

Også Skeid-trener Gard Holme kunne røpe at klubben merket at de hadde med en juvel å gjøre.

– Det er hele tiden klubber som vil sjekke ut han. Så lenge han presterer på det nivået han gjør nå, så vil det helt sikkert til å komme flere også, forklarte Holme.