Etter å ha forhandlet om de siste detaljene mandag, får Nettavisen opplyst at Tromsø og Hammarby er hundre prosent enige om en overgang for August Mikkelsen.

Også Nordlys og iTromsø melder om full enighet mandag kveld. TV 2 meldte mandag at overgangen har en potensiell totalramme på over 20 millioner, noe Nettavisen også er kjent med.

Nettavisen kunne tidligere i januar avsløre at Allsvenskan-klubben både var interessert og i møter om Tromsø-juvelen, og etter først å ha fått et bud avslått, skal TIL etter hvert ha takket ja til et nytt og forbedret bud på 22-åringen som tidvis herjet i Eliteserien sist sesong.

Fredag var representanter fra begge klubbene på plass på Gardermoen for å forhandle om en overgang. Nettavisen fikk opplyst at samtalene var positive, men at de ikke kom til enighet fredag ettermiddag.

Peiling på fotball? Her kan du teste deg:

Mandag formiddag uttalte TIL-sportssjef Lars Petter Kræmer-Andressen til Nettavisen i «Eliteserien: Silly Season» at de fortsatt forhandlet om de siste detaljene, men utover dagen skal de to klubbene har kommet til enighet.

Utover mandagskvelden har de siste detaljene falt på plass for en overgang for Mikkelsen – en overgang som er blant de største i Tromsøs historie.

Ifølge Nettavisens opplysninger vil midtbanespilleren nå fly til Stockholm, hvor han vil gjennomføre den medisinske undersøkelsen og skrive under på sin nye kontrakt.

Han vil deretter fly videre til Marbella, hvor han vil møte sine nye lagkamerater på treningsleir i Spania.

Også Bodø/Glimt har vært ute etter Mikkelsen i vinter, men førsteprioriteten til både TIL og Mikkelsen selv har hele tiden vært en overgang ut av Norge.

– Det gjorde alt litt lettere at August også ville det. Det er kanskje greit at han i hvert fall ikke tok på seg en gul drakt, sa Kræmer-Andressen humrende til Nettavisen mandag.