Adekugbe spilte samtlige 90 minutter for Vålerenga i søndagens Eliteserie-premiere hjemme mot Rosenborg. Det kan være noe av det siste 26-åringen har gjort for Oslo-klubben. Etter det Nettavisen erfarer har Vålerenga mottatt to konkrete bud på den canadiske backen den siste tiden.

Ifølge opplysningene har russiske Rostov og ungarske Ferencvaros begge lagt inn bud på Adekugbe med en totalramme på i underkant av tre millioner kroner. I den russiske klubben spiller fra før nordmennene Mathias Normann og Haitam Aleesami. Sistnevntes kontrakt går ut i sommer og det er ventet at landslagsbacken ikke fortsetter i Rostov når avtalen løper ut.

I Ferencvaros spiller fra før norske Tokmac Nguen. Budapest-klubben hentet i januar amerikanske Henry Wingo fra Molde.

Adekugbes kontrakt med Vålerenga går ut etter sesongen, men han skal etter det Nettavisen forstår være åpen for å flytte på seg allerede nå. Både den russiske og den ungarske ligaen starter etter planen opp igjen i august og begge de to klubbene skal ønske seg Adekugbe på plass til sesongoppkjøringen.

26-åringen var ikke tilgjengelig for en kommentar etter søndagens 1-1-kamp mot Rosenborg i Oslo. Det er uklart om Vålerenga ønsker å selge venstrebacken nå før de har en eventuell erstatter på plass.

Les også: Hareide slår tilbake etter krasse Vålerenga-uttalelser: - De kan passe på seg selv

Horn Myhre forsvinner

For i tillegg til konkrete bud på det nåværende førstevalget på Oslo-klubbens venstreback-posisjon, er det allerede klart at Felix Horn Myhre melder overgang til Brann senest når kontrakten hans utløper i sommer.

Brann-trener Kåre Ingebrigtsen har selv bekreftet at han ønsker spilleren til Bergen så fort som mulig, men to dager før overgangsvinduet stenger er det foreløpig ingen enighet mellom klubbene.

- Da må Brann tømme sparebanken Bergen, og jeg tror ikke de har folk som garanterer for det lånet, så Felix blir her (til kontrakten går ut red.anm), sier Dag Eilev Fagermo etter søndagens kamp mot Rosenborg.

- Felix er en supergutt, så jeg forstår veldig godt at han tar det valget. Han er ingen fast spiller her, så at han vil inn og spille er helt fair. Jeg hadde håpet å beholde han ut juli siden vi har mange kamper da. Det gikk ikke, fortsetter VIF-treneren.

Les også: Krass kritikk mot Ingebrigtsens Brann: - Hva er det de driver med?

Fagermo bekrefter bud: - Ville vært rart om vi ikke hadde det

I hovedstaden jobbes det også med å få inn forsterkninger som kan øke bredden i forsvaret. Nettavisen er kjent med at Vålerenga de siste dagene har vært i konkret dialog med Strømsgodset om en overgang for Nico Mickelson.

21-åringen er også på utgående kontrakt i Drammen og skal stå høyt oppe på Fagermos ønskeliste. Kilder har bekreftet til Nettavisen at Vålerenga har formidlet et bud til Strømsgodset, uten at klubbene foreløpig har kommet til enighet om en avtale.

Mickelson var ikke på banen for Strømsgodset i lagets siste treningskamp før sesongen søndag.

Nettavisen har ikke lykkes å få en kommentar for den sportslige ledelsen i Strømsgodset til denne saken.

- Vi jobber med å se på om vi kan få på plass en forsvarsspiller, det er riktig, bekrefter Fagermo til Nettavisen.

- Har dere lagt inn noen konkrete bud på noen spillere nå?

- Det ville vært rart om vi ikke hadde det nå. Det er et kvarter igjen til vinduet stenger, fortsetter VIF-treneren uten å ville kommentere konkrete navn.

Også navn som Lars Krogh Gerson, Daniel Eid og Adrian Pereira skal ha blitt diskutert på Intility Arena den siste tiden. Oslo-klubben har blant annet sjekket ut muligheten for en låneavtale for Pereira som sliter med spilletid i greske PAOK.

Overgangsvinduet i Norge stenger onsdag 12. mai og flere klubber i Eliteserien jobber nå intensivt inn mot deadline-day.