Spissen er på vei tilbake til Eliteserien kun et halvt år etter at han forlot Viking og signerte for Hammarby.

Etter det Nettavisen erfarer har Molde og Hammarby kommet til enighet om en avtale for Berisha, etter at den norske seriemesteren la inn et nytt bud nylig.

Like før nyttår erfarte Nettavisen at klubbene hadde ført dialog og var i forhandlinger om en noe overraskende overgang for Berisha.

Hammarby nektet lenge for at det var noe i at Berisha var aktuell for en overgang tilbake til Norge, men klubbens sportssjef Jesper Jansson har senere innrømmet at klubben har vært i forhandlinger med Molde.

Nå har saken utviklet seg etter at klubbene har forhandlet ytterligere etter flere konkrete fremstøt fra Molde.

Må ut med høy sum

Flere kilder opplyser til Nettavisen at Berisha selv har ønsket en overgang til den regjerende seriemesteren i en god stund.

Klubbene har nå en enighet om rammene for en overgang verdt godt over 35 millioner norske kroner og Berisha kan offisielt forhandle med Molde om de personlige betingelsene. Disse er ikke ventet å bli et problem.

De siste dagene har klubbene forhandlet om først og fremst bonusbetalinger og klausuler i avtalen, får Nettavisen opplyst.

Også svenske Expressen og Aftonbladet melder om at klubbene er enige lørdag kveld.

Hvilket lag vinner Eliteserien 2023?

Hammarbys sportssjef Jesper Jansson har ikke besvart Nettavisens henvendelser lørdag. Det har heller ikke Berisha selv gjort. Ingen i Molde har vært tilgjengelig for en kommentar i helgen.

Etter planen vil Berisha reise til Norge i løpet av de neste dagene for å sluttføre overgangen. Molde avslutter til uken en treningsleir i Spania og vender hjem til Norge. Hammarby på sin side reiser til Spania på mandag på en reise som Berisha nå ikke vil være med på.

– Jeg har egentlig ikke så mange kommentarer, sånn bortsett fra at det er smigrende at Molde er interessert. Det har vært interesse i flere år, egentlig. Det er en stor klubb i Norge som har hatt de mest stabile prestasjonene over de siste ti årene, uttalte Berisha selv til svenske medier forrige uke.

– Jeg vet ganske mye

Spissen innrømmet også at han visste ganske mye om forhandlingene som har foregått i kulissene.

– Jeg vet ganske mye. Jeg har hatt ferie, så jeg har ikke lest. Jeg vet hva som skjer selv, så jeg trenger ikke lese avisene. Men så klart får jeg med meg litt, det er noen kompiser som skriver litt til meg, sa han.

Nå går det altså mot en overgang til Molde hvor det blant annet venter kvalifisering til Champions League kommende sesong.

28-åringen står med ti landskamper og ett mål for Norge. Han har spilt for klubber som Viking, Greuther Fürth, Rapid Wien og Brann.