De to klubbene er enige om en avtale for den 22 år gamle midtbanespilleren, får Nettavisen opplyst tirsdag formiddag.

Plestil må nå komme til enighet med Bodø/Glimt om de personlige betingelsene og bestå den medisinske testen, før han kan presenteres som ny Glimt-spiller.

Etter det Nettavisen får opplyst må det skje noe uforutsett for at 22-åringen ikke blir Glimt-spiller i løpet av den nærmeste tiden.

Agenten bekrefter

Spillerens agent bekrefter også til Nettavisen at det kun er små detaljer om de personlige betingelsene som gjenstår før Plestil kan signere for den norske seriemesteren.

- Vi er veldig nære og jeg tror vi kommer til enighet i løpet av kort tid, sier agent Martin Hrdlicka til Nettavisen.

Jablonecs trener Petr Rada bekreftet i starten av forrige uke til den tsjekkiske avisen iSport at de hadde mottatt et bud på Plestil fra Glimt.

- Plestil har prestert bedre og har europeiske ferdigheter. Han er utrolig rask. Det er derfor de er interesserte i ham. Han er også rask med ball og er kapabel til å slå målgivende. Vi har mottatt bud fra Bodø/Glimt, men vi har ikke akseptert ennå, uttalte Rada.

Nå har imidlertid klubbene kommet til enighet om en avtale.

Det er fremdeles uklart om 22-åringen vil fly til Norge i løpet av uken, eller om han vil møte Glimt-troppen i Spania etter at de ankommer Alicante lørdag.

Ønsker seg til Glimt

Plestil skal også hatt muligheter til å dra til klubber i andre, presumtivt bedre, europeiske ligaer enn den norske, men han skal selv ha ønsket å bli Bodø/Glimt-spiller på grunn av klubbens imponerende utvikling det siste året.

Jablonec ligger helt nede på 14. plass i tsjekkisk 1. Liga etter 19 serierunder. De var i likhet med Bodø/Glimt i gruppespillet i Europa Conference League denne sesongen, men røyk ut i gruppespillet.

Nå ser det ut til at Plestil får en ny mulighet til å delta i den europeiske turneringen med Norges beste klubb når de skal ut i playoff-kamper mot Celtic 17. og 24. februar.

Bodø/Glimts team manager Håvard Sakariassen har ikke besvart Nettavisens henvendelser tirsdag.