Mikkelsen imponerte stort for Tromsø forrige sesong og har spilt på seg interesse fra både utlandet og større norske klubber.

En av klubbene som skal ligge aller fremst i løypa i kampen i 22-åringen for øyeblikket er Hammarby, ifølge Nettavisens opplysninger.

Etter det Nettavisen forstår, skal Stockholm-klubben være i dialog med Tromsø om en mulig overgang, uten at det ennå foreligger et konkret bud på midtbanespilleren for øyeblikket.

Men det planlegges nå et konkret fremstøt fra den svenske klubben til Tromsø.

Nettavisen har forsøkt å komme i kontakt med Lars Petter Kræmer-Andressen, sportssjef i Tromsø. Han har ikke svart på henvendelser. Hammarbys sportssjef Jesper Jansson har ikke vært tilgjengelig for en kommentar.

Mikkelsen selv skal ikke være avvisende til en overgang og det gjenstår nå å se om klubbene kan komme til enighet om overgangssum. Også spillerens representanter skal ha vært til stede i Sverige for å besøke og møte klubben, etter hva Nettavisen får opplyst.

Samtidig bekrefter flere uavhengige kilder at klubbene har hatt dialog der flere detaljer i en eventuell overgang har vært diskutert.

Les også: Norsk fotball i kulissene: Hår fått tillatelse til å snakke med Bodø/Glimt

Tromsø ønsker godt betalt for å selge sin største profil før 2023-sesongen. Han har også kontrakt til sommeren 2025, slik at TIL har gode kort på hånden når det gjelder å få en god økonomisk pakke.

Også Bodø/Glimt skal ha vært svært interessert i Mikkelsens tjenester i vinter, etter en forrykende sesong for Tromsø sist sesong.

Hammarby på sin side er åpne for å selge Veton Berisha til Molde. Klubben har, slik Nettavisen allerede har rapportert, vært i konkret dialog og forhandlinger med Molde om en overgang for 28-åringen som ble hentet fra Viking sommeren 2022.

Hammarby er en av de største klubbene i Sverige, og kjempet om ligagullet i Allsvenskan sist sesong.

Stockholm-klubben endte til slutt på bronseplass i Sverige, åtte poeng bak Per-Mathias Høgmo og hans Häcken.