IFK Göteborg har lagt inn konkrete bud på 22-åringen og er i forhandlinger med Oslo-klubben, ifølge Nettavisens opplysninger.

Det svenske overgangsvinduet stenger førstkommende torsdag. Det er derfor ventet en snarlig avgjørelse på om Vålerenga vil akseptere en avtale og selge Christensen til Sverige, eller å takke nei og beholde midtbanespilleren fra Kristiansand.

Ikke sikkert han selges

Vålerengas sportssjef Joacim Jonsson ønsker ikke å kommentere saken mandag formiddag.

Etter det Nettavisen forstår er det derimot langt fra sikkert at VIF ønsker å selge Christensen på det nåværende tidspunkt. Han startet i søndagens kamp mot AaFK.

Etter det Nettavisen erfarer var IFK Göteborg på plass på Intility stadion søndag kveld med sportssjef Håkan Mild og deres nye sjefsspeider Stig Thorbjørnsen.

Christensen selv sier han ikke har noen kommentar til saken.

22-åringen ble hentet til Vålerenga fra Molde foran forrige sesong. Han har kontrakt med VIF ut 2024.

Avslått bud på Sahraoui

Ifølge Nettavisens opplysninger skal Vålerenga også ha avslått mer enn ett bud på Osame Sahraoui fra nederlandske Cambuur. Det siste budet skal ha hatt en totalpakke på godt under 10 millioner kroner.

Flere utenlandske klubber skal også ha øynene oppe for VIF-talentet. Under søndagens kamp var en rekke store klubber i Europa på kampen med speidere.

På grunn av U-landskamper i Norge denne uken benyttet flere klubben muligheten til å se Eliteserien-oppgjøret i Oslo søndag kveld. Odin Thiago Holm er også et hett emne ute i Europa, uten at det er noe konkret rundt spilleren på nåværende tidspunkt.

Jakter spiss

Vålerenga signerte nylig Stefan Strandberg, men Oslo-klubben skal også være på jakt etter forsterkninger fremover i banen.

De har blitt koblet til både Alioune Ndour og Ohi Omoijuanfo, men begge spillerne skal være vanskelig å hente.

I tillegg har Torgeir Børven blitt nevnt, som etter det Nettavisen forstår kan nærme seg en exit i Tyrkia. Han er fremdeles et aktuelt navn både hos Vålerenga og Odd.