Sent søndag kveld forlot Kasper Junker Bodø/Glimts spillerhotell på klubbens treningsleir i Marbella. Dansken ville ikke si hvor han skulle, men han lot det ikke være noen tvil om at humøret var alt annet enn godt etter at Glimt mottok et bud fra en japansk klubb.

- Her kan jeg ikke være mer, uttalte Junker til Avisa Nordland i det han forlot Barcelo Hotell i Marbella via en ventende taxi.

Mandag formiddag slapp klubben følgende pressemelding der de bekreftet at de hadde mottatt et bud på den danske toppscoreren:

«Vi mottok et bud på Kasper Junker fra en japansk klubb lørdag ettermiddag. Klubben har vurdert budet og på grunn av den korte tiden igjen til seriestart har vi ikke funnet budet interessant nok. Det er ikke aktuelt å selge Kasper Junker nå i vår. Det er for liten tid til å finne en erstatter. Det var vår hovedvurdering», skriver klubben.

20 millioner

Mandag får Nettavisen og Avisa Nordland opplyst fra flere kilder at det er den japanske storklubben Urawa Red Diamonds som skal ha lagt inn et bud på rundt 20 millioner norske kroner på Junker.

Bodø/Glimts daglige leder Frode Thomassen har ikke svart på Nettavisens henvendelser mandag.

Nettavisen og AN har forelagt denne informasjonen til Junker, men han har foreløpig ikke svart. Etter det Nettavisen forstår skal det ikke være størrelsen på budet som er grunnen til at Glimt avslo, men heller timingen tett opp mot seriestart i Norge, samt muligheten til å få inn en erstatter.

Urawa Red Diamonds ligger på 13. plass etter seks serierunder i japanske J-League. De holder til i byen Saitama i Tokyo-området og spiller sine hjemmekamper på Saitama Stadium med plass til over 63.000 tilskuere. Klubben regnes som en av landets største og har vunnet ligaen én gang, tilbake i 2006. De endte sist på sølvplass i 2016.

Misfornøyd danske

Junker skal ikke være fornøyd med klubbens håndtering av saken og forlot derfor klubbens base i Marbella søndag kveld noe som gjorde at saken har tatt en dramatisk vending.

Overgangsvinduet i Japan stenger om få dager.

- Vi registrerer at han nå har forlatt treningsleiren i Spania. Det er selvfølgelig ikke akseptabelt. Vi og alle skjønner at Kasper ønsker seg ut på nye eventyr, men tilbudene må også være rett for klubben, skriver Glimt videre i sin pressemelding.

Overfor Avisa Nordland, som er på plass i Spania, gjentar Thomassen at Glimt mener tidspunktet ikke er riktig for å selge Junker nå.

- At Kasper velger å forlate vår treningsleir i Marbella på denne måten er ikke akseptabelt. Han har en kontrakt og forpliktelser overfor oss.