Ifølge flere franske kilder som Nettavisen har vært i kontakt med har Marseille vist konkret interesse for den norske landslagsspissen den siste tiden.

Den franske storklubben ønsker å hente en ny spiss i sommervinduet og har vært i direkte kontakt med folk tett på Sørloth. En overgang har foreløpig ikke materialisert seg og det er heller ikke sikkert at den vil gjøre det da flere klubber har nordmannens situasjon under oppsikt.

Nettavisen vet uansett at Marseille er konkrete i sin interesse for den nåværende RB Leipzig-spilleren som har fått tillatelse til å se etter ny klubb.

Interessen kommer etter at blant annet Bild har meldt at Leipzig ser etter mulighetene for å kvitte seg med kraftspissen, etter en berg- og dalbane-sesong i klubben.

Til TV 2 forteller pappa Gøran Sørloth at han er 150 prosent sikker på at sønnen kommer til å bytte klubb før overgangsvinduet stenger ved månedsskifte.

– He-he, jeg velger å si det sånn: fotball er mangfoldig, men i utgangspunktet ser det vanskelig ut, ettersom han fikk spille i treningskampene og ble vraket til troppen som spilte cupkamp mot Sandhausen. I løpet av en ukes tid, etter seriestarten til helga, vil jeg tro at det er mye som skjer. Det er bare å følge med, sier pappa Sørloth til kanalen.

Sørloth ble hentet for store penger forrige sommer, og ble sett på som en prestisjesignering for tyskerne. Omkring 250 millioner kostet trønderen den gang, men det vites foreløpig ikke hva klubben krever for 25-åringen ved et eventuelt salg nå.

Les også: Her er de bekreftede Premier League-overgangene

Han står oppført med 34 kamper for Leipzig og har scoret seks mål.

- Presses ut av klubben

Ifølge den tyske storavisen Bild, skal Alexander Sørloth ha fått beskjed om å forlate RB Leipzig denne sommeren.

Trønderen var ikke engang med i troppen til cupkampen mot Sandhausen, og måtte vike for det 18 år gamle talentet Hugo Novoa. Det hevdes at 25-åringen presses ut av klubben. Kraftspissens navn har blitt nevnt i samme åndedrag som blant annet Southampton og José Mourinhos Roma den siste uken. I tillegg har han blitt koblet til sin tidligere klubb Trabzonspor i Tyrkia.

Tyrkerne har imidlertid nylig signert den danske spissen Andreas Cornelius, mens Roma, ifølge The Athletic, jobber med å sikre seg Tammy Abraham fra Chelsea. Roma har også fra før av sikret seg Eldor Shomurodov fra Genoa i dette overgangsvinduet.

Les også: Mener det var et lite håp om Barcelona-retur for Messi: - Jeg er overbevist

Det gjenstår å se om Marseille, Leipzig og Sørloth kan komme til en enighet.

Marseille hadde sin storhetstid tidlig på 90-tallet, og vant blant annet Champions League-tittelen i 1993. Klubben tok også fire strake seriemesterskap i Ligue 1 mellom 1989 og 1993. Sist gang de toppet ligatabellen etter samtlige serierunder var tilbake i 2010, da under ledelse av nåværende fransk landslagssjef Didier Dechamps.

Laget endte på en tredjeplass forrige sesong, og er i ferd med å stable et nytt og spennende lag på banen inn mot kommende sesong. Arsenals Matteo Guendouzi og William Saliba er hentet inn før sesongen, og stortalentet Boubakar Kamara, som jaktes av flere klubber, skal ta utviklingen videre.

Tidligere West Ham-ikon Dimitri Payet holder også koken i Marseille: