Nikita Haikin (27) signerte i slutten av januar for Championship-klubben Bristol City etter flere gode sesonger i Bodø/Glimt-buret. I England har det imidlertid ikke gått slik han hadde sett for seg. Haikin har vært plassert på benken siden han ankom klubben og det har ikke blitt noe spilletid på det nest øverste nivået for den russiske keeperen.

Samtidig har gamleklubben vært på jakt etter en ny keeper gjennom vinteren.

Foreløpig har de ikke lykkes med å få tak i en ny sisteskanse og Julian Faye Lund har stått for Glimt gjennom hele oppkjøringen, samt i Conference League-kampene mot Lech Poznan og NM-kampene mot Ranheim og Viking.

Nå har imidlertid Glimt kommet til muntlig enighet med nettopp Haikin om en overraskende retur til Aspmyra kun kort tid etter at han forlot klubben, får Nettavisen og AN opplyst.

Bodø/Glimts sport manager Håvard Sakariassen har ikke besvart våre henvendelser tirsdag.

Haikin er ifølge opplysningene på vei til Bodø i løpet av kort tid for å sluttføre en avtale med Glimt. Foreløpig er ingen papirer signert.

Den eksisterende kortidsavtalen med Bristol City, som i utgangspunktet varer frem til 30. juni, skal etter det Nettavisen og AN forstår være i ferd med å bli terminert. Dermed kan Haikin vende tilbake til Bodø og igjen signere for Glimt.

Glimt har vært tydelig på at de har vært på jakt etter en ny keeper etter at Haikin forsvant etter 2022-sesongen. De har tidligere testet ut portugisiske Ricardo Silva og fått akseptert bud på Odd-keeper Leopold Wahlstedt. Også tidligere Glimt-keeper Ricardo Friedrich har vært ryktet til klubben, uten at det endte med en avtale med noen av dem.

Med i underkant av to uker igjen før det norske overgangsvinduet stenger har Glimt nå funnet løsningen på keeperjakten ved at de henter tilbake Haikin.