Den nyopprykkede Serie A-klubben Lecce fikk avslått et bud tidligere i sommer. Nå har italienerne henvendt seg til Molde med et nytt og forbedret bud.

Birk Risa har imponert som midtstopper i Moldes nye trebackslinje denne sesongen. Prestasjonene har sørget for at beilere ute i Europa ønsker å sikre seg 24-åringen.

Etter det Nettavisen erfarer la Lecce for kun kort tid siden inn et nytt bud på Risa, Ifølge opplysningene er budet på i overkant av 15 millioner kroner, et økonomisk nivå som Molde skal være fornøyde med.

Klubbene er nå i konkret dialog og sluttforhandler om en overgang for Risa.

Les også: Knallhardt ut mot omtalt virksomhet: - Hold kjeft!

Nettavisen har forsøkt å få en kommentar fra Risa uten hell.

– Det er selvsagt noe som kunne vært kult. Men jeg har ikke lyst til å si for mye om det. Klubbene får ta det, så får jeg fokusere på å spille fotball, uttalte Risa til lokalavisen Romsdals Budstikk i etterkant av den første konkrete henvendelsen fra den italienske klubben.

Heller ikke hans agent Jim Solbakken eller Molde har besvart Nettavisens henvendelser til denne saken. Molde spiller søndag ettermiddag borte mot Odd i Eliteserien i en kamp Risa er ventet å starte.

Lecce skal naturlig nok ønske å sikre seg forsvarsspilleren så fort som mulig og få han klar til sesongoppkjøringen før Serie A-comebacket. Overgangsvinduet i Italia åpner 1. juli, samtidig som det tilsvarende vinduet i Norge ikke åpner før én måned senere - 1. august.

Om Risa blir solgt i løpet av sommervinduet kan Molde få utfordringer i forsvaret. Sheriff Sinyan er ifølge trener Erling Moe ventet tilbake i løpet av juli, men han har vært ute av spill grunnet et langt skadeopphold.

Les også: Kilder til Nettavisen: Trøim fredet Fagermo i internt møte med Vålerenga-spillerne

Samtidig har Molde fått avslått bud på Branns David Møller Wolfe, noe BT avslørte forrige uke. Wolfe er primært venstreback og det er derfor nærliggende å tro at Molde er på jakt etter å forsterke seg også på midtstopperplass, når overgangsvinduet åpner i august og Risa eventuelt forsvinner.

Romsdals-klubben har uansett mottatt en ny seriøs henvendelse fra klubben som holder til på hælen av Italia, helt sør i støvellandet. Det nye budet kan fort ende med en overgang til Italia for Risa, får Nettavisen opplyst.

Risa ble i 2020 hentet av Molde etter å ha imponert som vingback i Dag Eilev Fagermos Odd. Som junior tilbrakte Risa tiden sin i akademiet til den tyske storklubben Köln, der han figurerte på U17-årslaget, U-19-årslaget og til slutt Köln sitt andrelag.

Han fikk også to kamper for klubbens a-lag, men lite spilletid gjorde at han vendte tilbake til Norge.