Vålerenga og Sandefjord er enige om en overgang for Mohamed Ofkir. Den offensive kantspilleren signerer en fireårskontrakt med VIF etter at han har bestått den medisinske testen i løpet av de neste dagene, får Nettavisen opplyst.

TV 2 meldte først om at Ofkir nærmet seg Vålerenga mandag kveld.

11. januar avslørte Nettavisen at VIF hadde lagt inn et bud på Ofkir og siden har klubbene vært i forhandlinger om en overgang.

Peiling på fotball? Her kan du teste deg:

Etter litt tid, der også VIFs sportssjef Joacim Jonsson gikk langt i å avblåse avtalen, har klubbene nå kommet til enighet. Jonsson uttalte til Nettavisen at han mente at Sandefjords prisforlangende for Ofkir var for høyt.

– Det er «deal off». Jeg kommer ikke til å løfte en finger mer i den avtalen, det skjer ikke. Så enkelt er det, sa Jonsson bastant til Nettavisen etter at de ikke maktet å komme til enighet om pris for kantspilleren som storspilte sist sesong.

Men siden den tid har klubbene forhandlet videre. Det samme har Ofkir gjort om sine personlige betingelser som han allerede har takket ja til. Det er snakk om en fireårsavtale med Oslo-klubben.

Etter planen skal 26-åringen gjennomføre den medisinske testen i løpet av de nærmeste dagene før han signerer for sin nye klubb.

Ofkir dominerte for Sandefjord sist sesong, og fikk med seg tolv mål og åtte målgivende i Eliteseriens normalsesong.

I nedrykkskvalifiseringen mot Kongsvinger fikk kantspilleren med seg ett mål og én målgivende over de to kampene om eliteserieplassen.