Gå til sidens hovedinnhold

Nettavisen erfarer: Oscar Aga fortsetter karrieren i svenske Elfsborg

Stortalentet går fra Obos-ligaen til Allsvenskan.

20 år gamle Oscar Aga har bøttet inn mål for Grorud i Obos-ligaen og er suveren toppscorer på det nest øverste nivået i Norge. Spissen har notert seg for hele 16 mål til nå denne sesongen, noe som har gjort at interessen for spissen har vært stor.

Nå har Aga ifølge Nettavisens opplysninger bestemt seg for hvor han fortsetter karrieren. Flere kilder bekrefter at Grorud-spilleren har tatt valget om å reise til Sverige for å signere for Allsvenskan-klubben Elfsborg denne uken.

Aga skal etter planen reise til Borås i løpet av de neste dagene for å fullføre de siste formalitetene i overgangen om ikke noe helt uforutsett skjer. Spisstalentet spiller ferdig sesongen for Grorud i Obos-ligaen, før han fortsetter karrieren i Elfsborg etter sesongen, får Nettavisen opplyst.

Les også

Stortalentet Christos Zafeiris på vei fra OBOS-ligaen til Eliteserien: - Stor interesse

Ifølge Nettavisens opplysninger skal overgangssummen Grorud mottar være på flere millioner kroner, med en ramme på rundt tre millioner totalt.

Obos-ligaens toppscorer skal ha vært jaget av flere klubber i både Norge og utlandet den siste tiden. Stabæk har i lang tid ønsket å få spissen tilbake til klubben. Også Mjøndalen-trener Vegard Hansen har bekreftet at Aga var en spiller de forsøkte å sikre seg, men han ender altså opp i Elfsborg i Sverige.

- Jeg har ingen kommentarer til dette, sier Jon Ole Reinhardsen i Grorud til Nettavisen om den nært forestående overgangen.

Den svenske toppklubben har ifølge Nettavisens opplysninger fulgt Aga tett i lengre tid.

Aga kom først på lån til Grorud fra Stabæk sommeren 2019, før han gikk til klubben permanent etter sesongen.

Denne sesongen har han scoret hele 16 mål på 16 kamper i Obos-ligaen. De to siste sesongene har Aga scoret 31 mål på 43 kamper i Obos-ligaen.

Aga er tatt ut på det norske U20-landslaget som spiller mot Tyskland 6. september.

Tidligere denne måneden ble det også klart at et annet Grorud-talent, midtbanespilleren Christos Zafeiris, har signert for Haugesund i Eliteserien. Også han fortsetter i Grorud ut sesongen før han slutter seg til sin nye klubb.