RBK er nemlig i sluttforhandlinger med den islandske serielederen Breidablik om en avtale for klubbens toppscorer Ísak Snaer Thorvaldsson, får Nettavisen og Nidaros opplyst.

Klubbene har vært i dialog og forhandlet om en overgang den siste tiden og skal ifølge opplysningene være nær enighet.

21-åringen med en fortid i blant annet den engelske klubben Norwich har notert seg for 13 scoringer og ni målgivende pasninger på 18 seriekamper på Island. I tillegg ble det tre mål på fem kamper i Europa Conference League-kvalifiseringen hvor Breidablik til slutt røk ut mot tyrkiske Istanbul Basaksehir.

Rosenborg har vist interesse for Thorvaldsson over en lengre periode i 2022 og gjorde raskt U21-landslagsspilleren til en av sine prioriteter denne høsten, inn mot 2023-sesongen.

Thorvaldsson er for tiden med det islandske U21-landslaget som møter Tsjekkia til playoff-kamper til neste års EM-sluttspill. Et mesterskap Norge allerede er kvalifisert for.

Etter det Nettavisen forstår er det kun små detaljer som skiller klubbene fra å komme til enighet om betingelsene i avtalen. Thorvaldsson skal også være lysten på RBK-overgangen som vil gjelde fra og med det norske overgangsvinduet åpner igjen 1. januar 2023.

Også en svensk klubb skal ha vist konkret interesse, men om ikke noe uforutsett skjer vil islendingen med en fortid i blant annet Norwich signere med trønderne.

- Vi følger mange spillere, og vi ser mye på islandsk fotball. Det er mange gode talenter der, det er det i Danmark, Sverige og Norge også , sier sportssjef Mikael Dorsin i Rosenborg til Nidaros på spørsmål om han er kjent med spilleren.

- Er dere i dialog med Breidablik?

- Det kan jeg ikke kommentere, men når man forhører seg om ulike spillere, så prater man med klubber, men så er det langt fra interesse til overgang, fortsetter Dorsin.

Nettavisen har forsøkt å få kontakt med Breidabliks sportssjef Olafur Kristjansson, men har ikke lykkes med å få kontakt.