Gå til sidens hovedinnhold

Nettavisen erfarer: Sandefjords Wembangomo er ønsket av flere utenlandske klubber

Brice Wembangomo har spilt godt for Sandefjord i årets Eliteserie, og skal nå være en ettertraktet mann på overgangsmarkedet.

Etter det Nettavisen erfarer skal det være snakk om en rekker klubber som nå skal være ute etter signaturen til Sandefjords Brice Wembangomo.

Det skal være snakk om konkret interesse fra en norsk toppklubb, en svensk storklubb og en klubb i Belgia.

- Jeg har blitt fortalt at det er de ligaene der det er snakk om ja, men det overlater jeg til min egen agent. Jeg vil egentlig vite så lite som mulig, før det er konkret, forteller Wembangomo selv til Nettavisen.

24-åringen er på utgående kontrakt, og kan forlate eliteserieklubben gratis i januar. Det skal derimot være interesse for å hente høyrebacken allerede i sommer, spesielt for den belgiske klubben.

- Vi kan bekrefte at det er aktivitet rundt Brice, men ønsker ikke å kommentere klubber på dette tidspunktet, forteller hans agent Artin Awihangi til Nettavisen.

Les også: La Liga-Veland er kritisk mot bruken av vidunderbarnet Pedri: - Kan ikke fortsette sånn

- Vil oppleve ny kultur

24-åringen fra Sarpsborg har vært Sandefjord-spiller siden overgangen fra Jerv i 2019, men har slitt med skader de to første sesongene i Vestfold. Nå har derimot kroppen spilt på lag, og Wembangomo har vært blant Eliteseriens beste forsvarsspillere så langt denne sesongen.

- Endelig er jeg skadefri, og jeg tror spillegleden er med på å gjøre prestasjonene mine bedre. I fjor opererte jeg og hadde fire ulike strekkskader, og kom aldri helt i form. Jeg føler jeg har gått litt under radaren til klubber, men er jobber bare videre for å vise at jeg er god nok.

- Hvordan stiller du deg til interessen fra både inn- og utland?

- Selvfølgelig er det jo en god følelse, men før det blir konkret, så holder jeg fokuset mitt på Sandefjord. Selv om framtiden min har vært usikker en stund, så har jeg prestert godt og vist at det ikke påvirker meg, sier han til Nettavisen.

Les også: Italia-stjernens filming vakte oppsikt. Nå får han høre det fra lagkamerat

Høyrebacken er på utgående kontrakt, og legger ikke skjul på at en utenlandseventyr frister.

- Jeg har vært i dialog med Sandefjord, men igjen så har agenten min tatt seg av det. Samtidig har jeg vært klar på at jeg blir 25 år, og vil ut og oppleve en litt annen fotballkultur som kan passe meg bedre. Hvis jeg skulle blitt i Norge, så er det få lag som hadde passet meg bedre enn Sandefjord, med tanke på spillestil.

- Spilletid er nøkkelen

Wembangomo kom tidlig til Sarpsborg 08s ungdomsavdeling, men slo aldri igjennom i hjembyen. Han dro på lån til Kvik Halden, før turen gikk videre til Jerv. Nå kan en klubb i utlandet være neste steg for Sandefjord-spilleren.

- Jeg tenker at Sverige og Danmark kunne passet meg bra, og selvfølgelig er det interessant med belgisk fotball. Det er et stort steg fra Sandefjord til Belgia, men jeg tror at det er innenfor rekkevidde.

- Hva er prioriteringen din, størrelse på klubb eller utvikling?

- Det er viktig at klubben vet hva de får i meg, og ønsker å bruke de styrkene jeg har. Jeg har vært bevist på klubbvalg gjennom hele karrieren, og tenker alltid på utviklingen min. Spilletid er nøkkelen for meg, selv om størrelse på klubb også er med i vurderingen.

Les også:Ingrid Syrstad Engen klar for Barcelona

- Ønsker du å bli i Sandefjord ut sesongen, eller finne noe denne sommeren?

- Situasjonen er todelt, for jeg ønsker at klubben skal få noe penger for meg, men man har noe pågang her som gjør at jeg trives veldig godt i klubben. Skulle det dukke opp et konkret tilbud, så kommer jeg til å gå noen runder med meg selv, avslutter han.

Nettavisen tok kontakt med Sandefjords daglig leder Espen Bugge Pettersen, som hadde følgende å si om situasjonen:

- Vi vet det er interesse rundt Brice, men vi har ikke mottatt konkret bud foreløpig. Vi har en fin dialog med spilleren rundt dette. Alle spillere er i utgangspunktet til salgs dersom pris og rett klubb samsvarer med våre og spillerens forventninger.