Tirsdag var Bodø/Glimt-stjernen Ola Solbakken (23) på nytt på plass i den italienske hovedstaden Roma. 

Kun et par uker etter at han tok en snarvisitt til den evige stad, var Solbakken igjen på plass i Roma tirsdag.

Ifølge Nettavisens opplysninger landet Solbakken på Fiumicino-flyplassen før han reiste til den private klinikken Villa Stuart. Dette skjer samme dag som Bodø/Glimt spiller Champions League-kvalifisering mot Linfield i Nord-Irland.

Den kampen kunne du se direkte hos oss i Nettavisen (+)!

Nettavisen får opplyst at Solbakken var på Villa Stuart-klinikken for å gjennomføre medisinske undersøkelser i regi av Napoli. 

Også den italienske avisen Il Tempo omtaler Glimt-spillerens reise tirsdag kveld. 

Skadet i skulderen

Solbakken fikk en skulderskade i kampen mot Sarpsborg 08 tidligere i juli. Han har vært ute av spill siden og det er fortsatt usikkert når kantspilleren er tilbake på banen. Det er også usikkert om han må gjennom en operasjon.

Napoli skal derfor ha ønsket å få nordmannen fysisk ned til Italia for å gjøre en grundig sjekk av nordmannens helse før de inngår en eventuell avtale med spilleren. 

At Glimt-spilleren var på plass i Italia i regi av Napoli er likevel et tydelig tegn på at begge parter er seriøst interessert i hverandre.

Nettavisen får opplyst at Serie A-klubben fikk gjennomført tester på 23-åringen og at de nå venter på svar på de medisinske testene. Disse svarene vil avgjøre den videre utviklingen rundt en eventuell overgang.

Hverken Solbakken selv eller hans agent Bjørn Tore Kvarme har besvart Nettavisens henvendelser tirsdag kveld.

Flere klubber interessert

Solbakken imponerte i Bodø/Glimts kamper mot Roma i Conference League i høst og i vår, og skal etter det ha blitt ettertraktet i Italia.

Nettavisen er kjent med at både Roma og Napoli har vist interesse for nordmannen, og det skal fremdeles være interesse for Solbakken fra begge leirer. Også flere andre klubber skal ha et godt øye til 23-åringen, får Nettavisen opplyst. 

Skulderskaden har likevel naturlig nok vanskeliggjort situasjonen for Solbakken når det kommer til å signere for en ny klubb.

1. juli var det seks måneder til Solbakkens kontrakt går ut, han kan dermed fritt prate med andre klubber uten at Glimt må gi tillatelse eller informeres om dette.