Vålerengas sisteskanse Kristoffer Klaesson er detaljer unna en overgang til Premier League-klubben Leeds. Etter det Nettavisen erfarer har Oslo-klubben akseptert et bud på i størrelsesorden over 20 millioner kroner etter forhandlinger den siste uken.

Ifølge opplysningene har Vålerenga sikret seg flere opsjoner og klausuler i avtalen med Leeds. Om alle disse eventuelt skulle slå inn vil totalrammen bli vesentlig større med årene.

Den britiske avisen The Athletic skriver at målvakten vil fly til England neste uke for å gjennomføre den medisinske testen.

Elland Road-klubben har vist interesse for 20 år gamle Klaesson i flere år. Forrige uke var Leeds' spanske sportsdirektør Victor Orta på plass i Oslo for å møte keeperen ansikt til ansikt, noe Nettavisen kunne rapportere om. Like etter møtet kom Leeds også med et offisielt bud på rundt 20 millioner kroner til Vålerenga. Siden det har klubbene vært i forhandlinger, i det flere kilder har omtalt som «positive samtaler».

I starten av denne uken skal Leeds ha sendt de nødvendige papirene til Vålerenga etter at klubbene kom til enighet om en avtale. Dag Eilev Fagermos mannskap spilte torsdag Europa Conference League-kvalifisering borte mot Gent i Belgia. Der var Klaesson med i motsetning til Aron Dønnum som allerede er solgt til Standard Liege.

Klaesson reiste med VIF-troppen til Belgia onsdag og spilte 90 minutter i 4-0-braktapet mot Gent torsdag kveld.

Leeds må gjennom en søknadsprosess med tanke på arbeidstillatelse før Klaesson blir offisielt klar som Leeds-spiller. Keeperen oppfyller i utgangspunktet ikke kravene til å innfri de såkalte GBE-reglene, men Leeds jobber med en søknad overfor et panel der man kan argumentere for å få godkjent arbeidstillatelse for spillere som i utgangspunktet ikke oppfyller kravene.

Vålerenga skal ha sjekket ut muligheten for å hente inn Sten Grytebust fra FC København som erstatter på keeperplass. Han har etter det Nettavisen forstår gitt uttrykk for at han ikke er interessert i en overgang til Oslo per dags dato.