Gå til sidens hovedinnhold

Nettavisen-journalist kan gå til topps i Fantasy Premier League Cup: - Surrealistisk

Av de 4,2 millioner spillerne som kvalifiserte seg er det nå kun fire igjen. Én av dem er Adrian Richvoldsen (27).

Premier League-sesongen nærmer seg en ende. For aktive Fantasy-spillere betyr det en velfortjent pause fra det det engasjerende spillet Fantasy Premier League.

Det er imidlertid fortsatt noen kamper som skal spilles, og en som virkelig fortsatt har noe å spille for er Nettavisen-journalist Adrian Richvoldsen.

I det populære spillet finner man Fantasy Premier League Cup, som starta med de 4,2 millioner Fantasy-spillerne som lå best an i sammendraget etter 16 runder. Siden den gang har halvparten blitt slått ut hver runde.

Les også: Hissig stemning på sidelinjen etter at City tapte for Brighton

Nå er det kun fire stykker igjen. En brite, en portugiser, en australier, samt nevnte Richvoldsen fra Norge.

Det legger han ikke skjul på at det er ganske så stort.

- Det er surrealistisk egentlig. Jeg har nok et mer distansert forhold til hele konseptet enn mange av dem som kjemper i toppen sammenlagt, men jeg må innrømme at jeg har brukt mer og mer tid på spillervalg og research etter hvert som jeg har avansert i cupen, sier Richvoldsen.

- God blanding av flyt og dyktighet

Han forteller at det er flere faktorer som ligger til grunn for den utrolige sesongen, men han tror først og fremst at det kommer av en god blanding av flyt og dyktighet.

- Mye mengde fotball gir jo gode forutsetninger for å danne seg et bilde av hvilke spillere som presterer godt, og så bruker jeg det jeg nesten vil kalle fagfolk på Twitter, som går enda dypere analytisk i de ulike spillernes tall. Samtidig har jeg lenge levd på en flytbølge som vel snart må ta slutt, sier han og utdyper:

- Jeg var i utgangspunktet på vei ut for noen runder siden da Leicesters Kelechi Iheanacho scoret på overtid og sendte meg videre. Da tikket det inn en melding på Facebook fra en egyptisk mann som var motstanderen min den runden. Han var ikke nevneverdig fornøyd, forteller Richvoldsen.

Les også: Tuchel om Alissons overtidsscoring: - Innså at det å være overtroisk ikke alltid fungerer

Også i runde 36 holdt han på å ryke ut. Men da var det en av spillets aller billigste spillere (3.8) som slo til med hele 13 poeng.

- Da hadde jeg også en dårlig følelse, men jeg ble reddet av Crystal Palaces' forsvarsspiller Tyron Mitchell. Jeg satt i bilen da han spilte, men fikk melding av en kollega som skrev «Mitchell» , etterfulgt av en haug spørsmålstegn og utropstegn. Da jeg sjekket telefonen senere, hadde han både scoring og målgivende pasning. Da ble jeg smått sjokkert.

- Ingen oddsfavoritt

Men nå er det altså semifinale som gjelder for Richvoldsen og hans lag «AC Armani». Der møter han briten Jim Begg med sitt «Duck Duck Goose».

Med ett poeng på både Edouard Mendy og Luke Shaw tirsdag fikk Richvoldsen en tung start på den 37. runden. Nå håper han på en bedre aften når flere viktige brikker skal i aksjon onsdag kveld.

- Det betyr at jeg allerede ligger i bakleksa, så jeg er nok ingen oddsfavoritt per nå. Jeg er fort avhengig av at Harry Kane eller Dominic Calvert-Lewin fikser biffen onsdag.


Norsk storeslem?

- Hva vil det bety å vinne?

- Jeg skulle til å si at jeg ikke tror folk i Norge forstår hvor stort det er å vinne, men jeg skal holde meg for god for det. Jeg skal ikke legge skjul på at jeg har lagt mer og mer i det etter hvert som jeg har avansert til semifinalen, og det er klart det hadde vært artig å gå til topps. Da kan det i tillegg bli dobbelt norsk, om Ola Hovde holder unna i sammendraget.

Hovde fra Hisøy i Arendal har nemlig kjempet i toppen i sammendraget gjennom hele sesongen og ligger i skrivende stund som nummer én i verden.

- Har du noen tips til andre Fantasy-spillere?

- Kanskje ikke et populært tips i alle husstander, men å se mye fotball er et godt tips. Samtidig anbefaler jeg å følge et knippe FPL-guruer på Twitter, som går dypt inn i underliggende tall. Det siste jeg gjør før min siste finpuss, er å sjekke updates til de norske podkastene «Fantasyrådet» og «Wildcard» på Twitter. Det er dyktige folk! sier Richvoldsen.