Gå til sidens hovedinnhold

Nettavisen satser hardt på norsk kvinnefotball

Nettavisen viser alle kampene i Toppserien og 1. divisjon, og tar nå grep for å styrke den redaksjonelle dekningen.

Toppserien og de norske fotballkvinnene er i vinden som aldri før, med flere store profiler som har vendt hjem til Toppserien.

Nylig ble det klart at Nettavisen og Amedia gjennom sportsportalen Direktesport sikret rettighetene til Toppserien og 1. divisjon for kvinner i 2021 og 2022.

- Norsk kvinnefotball har tatt store steg, og spillerne er i verdenstoppen. Her hjemme har vi tidenes mest spennende liga, med fire lag som alle har full pott etter tre serierunder, sier Gunnar Stavrum, sjefredaktør i Nettavisen.

Nettavisen sender altså alle kampene i Toppserien og 1.divisjon kvinner i Direktesport.no. Nå løftes Nettavisens satsing ytterligere, og Nettavisen setter av redaksjonelle ressurser for å styrke dekningen av norsk kvinnefotball.

- Vi er allerede godt i gang med å sette mer fokus på Toppserien og 1. divisjon. Det er to ligaer som er på full fart fremover. Vi ønsker at våre lesere skal kunne bli enda bedre kjent med de mange dyktige spillerne og spennende profilene på øverste nivå i Norge, sier Simen Lønning, konstituert sportssjef i Nettavisen.

Les også

Har sprudlet i sesongåpningen: - Det gir oss en liten boost

Les også

Torp etter sesongåpningen i Toppserien: - Ser ingen grunn til at det blir mindre spennende i år

Mye spenning i vente

Med forrige sesongs ferske seriemester Vålerenga, en såret stormakt i LSK Kvinner og to knalltøffe utfordrere i Rosenborg og Sandviken, ligger det til rette for mye spenning gjennom sommeren og høsten.

- Det morsomme er at rivaliseringen involverer topplag fra våre største byer. Jeg gleder meg til å se toppkampene mellom Rosenborg, Lillestrøm, Vålerenga og Sandviken, sier Stavrum, og legger til:

- Men det er altfor tidlig å avskrive lagene som har fått en litt dårlig start på sesongen. Så langt ser det ut til å bli tidenes sesong i Toppserien!

Full oversikt: Her ser du alle kampene fra Toppserien direkte

Full oversikt: Her ser du alle kampene fra 1. divisjon direkte

Livedekning av Toppserien og 1. divisjon

For dem som ikke har anledning til å se kampene LIVE, har Nettavisens livesenter oppdateringer med alle de store hendelsene i Toppserien og 1. divisjon.

I tillegg vil kampene fra 1. divisjon bli fulgt med en egen journalist i livedekningen som leveres av NTB.

Følger gulldramaet

Forrige sesong ble det Vålerenga som stakk av med seriegullet etter tøff kamp fra Rosenborg og Avaldsnes.

Denne sesongen har også Sandviken styrket laget betraktelig, mens LSK Kvinner har fått inn Knut Slatleim som ny hovedtrener i jakten på å ta tilbake tronen av norsk fotball.

All dramatikken vil altså bli vist live i sportsportalen Direktesport. Direktesport er tilgjengelig for alle som har et aktivt abonnement med Nettavisen Pluss eller en annen Amedia-avis.

Direktesport: Få tilgang til sportsuniverset her

Kårer rundens lag og mål

Et annet grep i styrkingen av fotball-dekningen er at det for hver runde skal kåres rundens lag i Toppserien og 1. divisjon.

I tillegg skal rundens beste scoring i Toppserien og 1. divisjon kåres i samarbeid med Toppfotball kvinner. Hver runde velges tre kandidater ut, før det blir opp til seerne å stemme på sin favoritt. Ved sesongslutt skal årets beste mål kåres.

Nettavisen har også opprettet en egen Facebook-gruppe for dem som ønsker å holde seg oppdatert på norsk kvinnefotball og samtidig kaste seg inn i diskusjonene. Gruppen finner du her.

Les også

Utland med scoring i tre kamper på rad

Les også

VIF snudde til seier – gullrivalene med full pott