*Nettavisen* Sport.

Neumannova vant mammaduellen

Foto: (foto: scanpix)

Katerina Neumannova har hatt et drømme-comeback i langrennsporet - etter at hun fødte en datter sist sommer. Fredag gikk hun påny til topps i et World Cup-renn - foran en annen relativt nybakt mamma - Julia Tsjepalova.

06.02.04 11:59

Seieren fredag, var hennes fjerde for sesongen. Hun var 8 sekunder foran en annen relativt nybakt mamma, Julia Tsjepalova, Russland. Sabina Valbusa, Italia ble nummer tre.

2. juli i fjor fødte den tsjekkiske fristils-spesialisten datteren Lucia. Mange regnet med at årets sesong skulle gå fløyten av den grunn. Men 30-åringen har gjort de tipsene ettertrykkelig til skamme.

Hun sjokkerte konkurrentene, da hun vant i Ramsau fire dager før jul. Og siden har hun ikke sett seg tilbake. Neumannova vant dobbeltjaktstarten i Falun rett over jul - og fortsatte med seier på sprinten i Nove Mesto.

Fredagens renn ble en hard duell med Tsjepalova og Valbusa. Den italienske jenta ledet på den første passeringen, men siden kunne ingen stoppe Katerina Neumannova.

Julia Tsjepalova har slitt veldig etter at hun også ble mor i fjor. Fredagens løp ble en kraftig oppmuntring for den russiske OL-vinneren på sprint. Hun gikk faktisk fortere enn Neumannova mot slutten av løpet.

For de norske jentene ble løpet en gedigen nedtur. Kristin Mürer Stemland satte personbeste i World Cup, da hun gikk inn til 10.plass - og ble dermed beste norske jente. Hun falt ned to plasseringer de siste tre kilometrene.

Tvillingmamma Hilde Gjermundshaug Pedersen måtte altså se seg slått av en norsk "ikke-mamma" i rennet. Hilde endte to plasser bak Kristin.

Landslagtrener Svein Tore Samdal forklarer dagens fiasko i langrennsporet med at de norske løperne er slitne etter et hardt NM.

- NM har tydeligvis kostet mer enn det vi trodde. Jentene har i tillegg trent hardt i forkant av NM, og det er også klart at de ikke taklet overgangen fra høyden, sier landslagssjef Samdal til TV 2 Nettavisen.

Landslagssjefen berømmer imidlertid innsatsen til Kristin Stemland, og mener også at Kristin Steira gjorde et bra løp, tatt i betraktning at hun har vært plaget av sykdom og trent vel mye i det siste.

Samdal håper og tror på bedre norsk innsats allerede neste helg. Da er det prøve-VM i Oberstdorf.

- Vi skal bruke uken til å generere overskudd hos jentene, sier Svein Tore Samdal til TV 2 Nettavisen.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag