Gå til sidens hovedinnhold

Neville ble ukomfortabel av Arsenal-spillernes oppførsel: - Jeg ble sjokkert

Gary Neville reagerer kraftig på det han fikk se av Arsenal i møtet med Liverpool.

Arsenal fikk seg en real lærepenge da Liverpool kom på besøk til Emirates i Nord-London lørdag kveld.

Jurgen Klopps menn reiste hjem med alle poengene og 3-0-seier etter to mål av Diogo Jota og ett av Mohamed Salah.

- Sjokkert

I programmet Monday Night Football på Sky Sports kom panelet, bestående av blant andre Gary Neville og Jamie Carragher, inn på Arsenals prestasjon i kampen.

Neville, som var ekspertkommentator for Sky under kampen, er ikke nådig i sin dom

- Jeg ble sjokkert. Ved pause på lørdag var jeg ordentlig ukomfortabel med det jeg hadde sett. Ved kampslutt gjorde jeg noe jeg sjelden gjør. Vanligvis reiser jeg meg med en gang kampen er ferdig, men jeg satt der en stund med Martin Tyler (kommentator), og vi satt der og sa bare «hva var det der?», sier Neville.

Det var følelsen av at spillerne hadde gått mot sin egen manager som fikk Neville til å reagere.

- Vi vet ikke hva som foregår bak kulissene, men det var noen spillere foran i banen, som så ut som en liten mafia. Det så ut som en gruppe spillere som ikke var komfortable, som om det var en avstand mellom dem og manageren, sier Neville.

Mener Ødegaard prøvde

Neville understreker at følelsen han får handler om et instinkt han mener å ha, og innrømmer at neste uke kan han komme til å hylle samme lag.

- Vi har vært rundt fotball lenge nok til å vite når en gruppe spillere ser uinteressert ut, mener han likevel.

Blant de seks mest offensive i Arsenals startellever er det kun Ødegaard som får godkjent av Neville.

- Ødegaard forsøkte å presse litt på egen hånd, men han var alene. Jeg vil gå så langt som å si at resten av dem var en vits. Det var en mangel på energi.

- Pinlig

Den tidligere United-backen tror at Liverpool også må ha blitt overrasket over mangelen på motstand fra lørdagens motstandere.

- Før kampen må Kabak og Phillips ha tenkt at med Aubameyang, Lacazette, Pepe, Ødegaard og Ceballos på motsatt halvdel, kommer vi til å få noen problemer. Men Liverpool vant ballen tilbake igjen og igjen. Det var lett som en plett.

- I andre omgang sa jeg at jeg og Martin Tyler kunne spilt midtstoppere for Liverpool. De var så komfortable og ikke under noe press i det hele tatt. Det var pinlig, sier Neville.

Alsaker: - Helt grusomt

TV 2-kommentator Øyvind Alsaker er godt på vei enig i Nevilles analyse av Arsenals prestasjon mot Liverpool.

- Det var helt grusomt. Det var litt sjokkerende svakt egentlig. Vi så det i første omgang mot West Ham og. Da snudde de det i andre, men det var litt samme tendenser da: Sjokkerende svakt. De har et bunnivå som er ganske rystende, sier Alsaker til Nettavisen.

Selv om ikke lørdagens kamp ble noen stor dag for verken Martin Ødegaard eller Arsenal, er Alsaker klar på at nordmannen totalt sett har levert godt i Arsenal-trøya.

- Han har levert godt. Han ble litt spurv i svanedans mot Liverpool, det var noen tøffe dueller med Fabinho der, som han kjente. Det er fysisk i Premier League, så det må Ødegaard takle, men det er ikke noe i veien for det. David Silva, Bernardo og mange med samme fysikk og har klart seg utmerket, poengterer Alsaker.

- Jeg synes han har vært god. Han har vært en slags dirigent for Arsenal offensivt. Han er veldig ballsikker, mister lite ball, og har levert en del av det som han er ganske alene om i Arsenal på siste tredjedel, sier Alsaker videre.

Torsdag skal Arsenal og Martin Ødegaard i aksjon mot tsjekkiske Slavia Praha i Europa League. Søndag venter Sheffield United i Premier League.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis