*Nettavisen* Sport.

Neville fikk landslagsjobb

Foto: SCANPIX

Skal hjelpe Roy Hodgson med England.

Englands landslagssjef Roy Hodgson står overfor en tøff oppgave når han i sommer skal leden nasjonen i EM-sluttspillet.

Den tidligere Viking-treneren fikk jobben, etter at Fabio Capello avsluttet sin kontrakt med England tidligere i år.

Det har lenge blitt spekulert i hvem Hodgson ville ta med i trenerteamet, og mandag ble det klart at tidligere Manchester United-helt Gary Neville blir en del av staben.

- Tatt trenerkurs
Neville har jobbet som TV-ekspert siden ha la støvlene på hylla i 2011. Som aktiv fikk han med seg solide 85 landskamper for det engelske landslaget.

Den tidligere høyrebacken har svært lite trenererfaring fra før av, men Hodgson håper nok at 37-åringens erfaring fra toppnivå vil være en verdifull tilvekst til laget.

- Han har tatt trenerkurs i regi av UEFA og vil bli svært godt tatt imot og respektert av de andre spillerne. Dette på grunn av hans massive erfaring, sier Hodgson ifølge FA.

- Gary har oppnådd så mye som spiller, både med Manchester United og England, sier Hodgson.

- Verdifull mann
Ifølge en rekke engelske medier skal Neville ha skrevet under på en fireårskontrakt i landslagsjobben.

- Jeg var tidlig klar på at jeg ville ha med Gary i teamet. Det er viktig å ha med seg unge trenere som kjenner spillerne, sier landslagssjefen.

- Det at han har spilt for England i fem internasjonale mesterskap, gjør ham til en svært verdifull mann, sier treneren.

Neville er en del av Manchester United «gylne generasjon» og spilte for klubben i perioden 1992 til 2011. Han la opp på grunn av skadeproblemer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.