Gå til sidens hovedinnhold

Neville hardt ut mot Manchester United: - Noe er fundamentalt galt

Gary Neville er ikke imponert over beslutningene som er blitt tatt i gamleklubben de siste åtte årene.

Søndag måtte Ole Gunnar Solskjær tre av som manager i Manchester United, som den fjerde i rekken etter Sir Alex Ferguson.

Før nordmannen prøvde også David Moyes, Louis van Gaal og Jose Mourinho å lede klubben til suksess, uten å lykkes nevneverdig.

Les også: Hevder Pochettino er frustrert: - Vil ta over Manchester United nå

Neville: - Noe må endre seg

Tidligere United-spiller Gary Neville er ikke i tvil. Han mener problemet ligger på de som styrer klubben og deres beslutninger.

- Hvis du bruker over en milliard pund, henter inn verdensklasse-managere i Mourinho og Van Gaal og så sliter de, så er det noe fundamentalt galt i klubben som gjør at de ikke vinner, sier Neville ifølge Sky Sports.

- Noe må endre seg for at klubben kommer dit den trenger å være. Vi kan være rimelige å si at jobben Ole har gjort er å bygge broen til en bedre framtid, og at noen vil plukke den opp, løpe med den og så gå å vinne ligaen. Men jeg er ikke sikker, fortsetter han.

Les også: Solskjær åpner opp: - Det var på tide for meg å tre til side

Neville antyder nå at gamleklubben må se til byrivalen, som han mener har klart å bygge et fotballimperium på bakgrunn av gode avgjørelser i ledelsen.

- Jeg bor i sentrum av Manchester. Når jeg kjører til Manchester City, ser jeg ikke bare en fotballstadion. Jeg ser en DJ som spiller utenfor stadion, jeg ser en atmosfære som bygges opp, en supporteropplevelse, en ånd.

- Jeg ser en ny 25.000-seters musikkarena bli bygd (på Etihad campus), det er et verdensklasse-akademi, verdensklasse-fasiliteter, det er en mindre stadion som akademiet og damelagene bruker. De har bygd et fotballimperium her, hvor alt henger sammen, og de tar gode beslutninger på og utenfor banen, sier Neville.

Les også: Kommer med nye opplysninger om Solskjær: - Han avviste spillernes bekymringer

- Kan ikke skje tre ganger

Kun måneder før Solskjær fikk sparken skrev han under på en ny treårskontrakt med klubben, noe som for øvrig skapte reaksjoner i England. Lignende skjedde også med både Van Gaal og Mourinho.

- Tre av de fire managerne ble gitt langtidskontrakter eller forlengelser, og så sparket innen noen få måneder. Det kan skje én gang, men ikke tre ganger, sier Neville.

Nå mener Neville gamleklubben må ta grep på flere plan.

- De må ansette en god manager, de må gjøre denne neste ansettelsen riktig for å bygge videre på jobben som har blitt gjort de siste to-tre årene, hvor de har vært mer gjennomtenkte på overgangsmarkedet og tatt bedre beslutninger. Utenfor banen må de imidlertid bygge en visjon for klubben. En visjon skaper supporteropplevelser, det setter Manchester United tilbake til et punkt hvor det er en forbindelse, hele veien fra topp til bunn, forteller Neville.

Les også: TV 2-ekspert tar Solskjær i forsvar: - Det er spillerne som burde være flaue

- Man må få alle til å tro at de er på en reise mot noe stort og at det er noe som binder folk sammen. Ikke bare lokalt eller nasjonalt, men globalt.