Etter onsdagens semifinaleseier over Danmark på Wembley var stemningen blant engelskmennene i taket med sanger som «Football's Coming Home» og «Sweet Caroline» ljomende utover arenaen.

Sekunder etter at dommeren hadde blåst av kampen tok Gary Neville seg samtidig tid til å komme med et aldri så lite stikk i retning den britiske statsministeren Boris Johnson.

Han mener at nasjonen heller bør se til landslagssjef Gareth Southgate for måten en leder skal opptre på.

- De siste årene har standarden på lederne i dette landet vært dårlig. Når vi ser på den mannen (Southgate) er han alt en leder bør være. Han er respektfull, ydmyk og forteller sannheten, sa Neville, som gjentatte ganger skal ha vært kritisk til Johnsons ledelse underveis i koronapandemien, på ITV Sport.

Kommentaren har blitt plukket opp av en rekke britiske aviser, deriblant Independent, Daily Mail, Mirror og Daily Express.

Les også: Joakim Mæhle knust etter EM-nederlaget: - Tror det var det han var lei seg for

- Vi tok feil

Neville er ikke den eneste som roser Southgate etter onsdagens bragd. Den tidligere engelske landslagsmålvakten Peter Shilton forteller at han tidligere ikke hadde troen på at Southgate skulle lede England til en finale i et stort mesterskap.

- Da Gareth Southgate tok over var jeg ikke sikker på om hans kvalifikasjoner passet jobben. Men han har både bevist meg og mange andre at vi tok feil, sier Shilton i BBC.

Les også: Hjulmand etter danskenes EM-exit: - Ergerlig og synd at det skjedde på den måten

Jan Åge Fjørtoft skriver følgende på Twitter:

- Så mye respekt for Gareth Southgate. I den store fotballnasjonen som England er, er han, etter Sir Alf Ramsey, den eneste som har tatt dem til en finale. Det har han gjort gjennom en tydelig filosofi og plan om å gjøre laget til «vårt lag». Et lag å være stolt av.

- Har ventet lenge på det

Seieren over Danmark betyr at Italia venter på Wembley når det hele skal avgjøres søndag 11. juni.

For Southgate kan semifinaleseieren ses på som en aldri så liten personlig revansje. Det skjer nemlig 25 år etter at hans straffemiss mot Tyskland som kostet England en EM-finale på Wembley i 1996. Southgate misset da på det sjette straffesparket som sørget for at tyskerne vant 6-5, før de løftet pokalen på Wembley noen dager senere.

– Vi er finaleklare og må nyte det, men det gjenstår ett enormt hinder i form av Italia. Det er et veldig godt lag, fullt av krigere. Vi har sagt at vi vil skape gode minner for nasjonen, og nå må vi fullføre jobben. Finaler er der for å vinnes, og vi vil vinne søndag, sier Southgate til ITV etter seieren over Danmark.

– Jeg er så stolt av spillerne, og publikum var utrolige. Vi hadde sagt til spillerne at de ble nødt til å mestre motgang, og det gjorde de i kveld, fortsetter han.

Southgate ledet England til semifinale også i VM i 2018, men da endte det med 1-2-tap for Kroatia etter ekstraomgangene.

– Vi greide å rette opp det som gikk galt i Moskva, og jeg er mest glad for at vi greide å gi våre tilhengere og hele nasjonen en fantastisk kveld. Vi har ventet veldig lenge på å vinne en semifinale, sier han.