NEWCASTLE-MANCHESTER UNITED 1-1 (1-0):

For etter en elendig 1. omgang, der bunnlaget Newcastle gjorde nærmest som de ville og ledet fullt fortjent 1-0, fikk United virkelig høre det fra klubblegende Gary Neville.

- Spillerne klager på alt! De fikk deres forrige managere (Solskjær) sparket. De kommer til å få mange managere sparket hvis de fortsetter sånn her, sa Neville.

Og det bedret seg ikke stort i den andre omgangen. Allan Saint-Maximin, som scoret et lekkert mål i den første omgangen, hadde en gigantisk mulighet tidlig i den andre omgangen da han ikke klarte å stokke beina fra to-tre meter. Også Joelinton og Jacob Murphy hadde sine muligheter til å score, men klarte ikke overliste David de Gea.

Men United fikk med seg ett poeng etter at innbytter Edinson Cavani sleivet inn utligningsmålet etter 71 minutter. Likevel var det Newcastle som var klart nærmest alle poengene, spesielt etter en spinnvill dobbeltmulighet etter 87 minutter.

Først skjøt Murphy i stolpen fra 14 meter, før returen fra Miguel Almiron på mesterlig vis ble slått over mål av de Gea. Dermed endte det 1-1.

Poengdelingen var Uniteds første kamp i ligaen uten tre poeng siden 28. november, da de spilte 1-1 mot Chelsea. Siden den gang har de vunnet 3-2 over Arsenal, 1-0 over Crystal Palace og 1-0 over Norwich, før det mandag ble uavgjort nummer fire denne sesongen.

Fasit etter 17 ligakamper er dermed en 7.-plass med 28 poeng. Opp til Champions League-plass er det sju poeng, men Arsenal på 4.-plass har to kamper mer spilt.

Les også: Hylles i engelsk presse. Nå lanseres Ødegaard til ærefullt oppdrag: - Det kan skje

Tidlig Newcastle-ledelse

Sju minutter ut i kampen sendte Allain Saint-Maximin hjemmefansen til himmels. Raphael Varane var ikke orientert og mistet ball på egen halvdel. Saint-Maximin fikk ball ute til venstre, dro seg lekkert inn i banen og tuppet ballen i lengste kryss.

- Det er rett og slett meget godt gjort. Se så tett han fører ballen inntil kroppen. Han har et skyhøyt nivå inne, utbrøt Endre Olav Osnes etter målet til Saint-Maximin, som nå står med fire mål og tre målgivende så langt denne sesongen.

Også etter 1-0-målet var Newcastle det ledende laget. Etter halvspilt omgang testet Jonjo Shelvey børsa fra 20-25 meter. Midtbanemannen fikk bra klem i skuddet, men David de Gea var med på notene og reddet.

Manchester United var i det hele og store uhyre svake den første halvtimen, og slet med å sette Newcastle-keeper Martin Dubravka på de store prøvene.

Offsidescoring og stor mulighet

Callum Wilson trodde han hadde gjort 2-0 etter 38 minutter, men ble vinket av for offside. Saint-Maximin tråklet seg forbi fire United-forsvarer før han fomlet ballen til Wilson. Spissen var flere meter i offside da han satte ballen i mål.

Først etter 40 minutter ble Dubravka satt på prøve. Gjestene vartet opp med en innøvd variant på et frispark fra 20 meter. Bruno Fernandes chippet gjennom Mason Greenwood, men Newcastles slovakiske sisteskanse kom ut og fikk avverget faren med en god involvering.

Dermed sto det 1-0 til pause.

- Dette er en av de verste 1. omgangene jeg har sett av United, sa Trevor Morley.

- Spillerne har ikke troen på det de skal få til, supplerte Petter Myhre.

Gigamuligheter og utligning

Likevel så det ut som om pausepraten hadde hjulpet Newcastle mest. To minutter ut i den andre omgangen slo Emil Krafth et innlegg inn i boks som fant Saint-Maximin, men franskmannen var uheldig og skjøt med hælen. De Gea vartet opp med en sterk reaksjonsredning og hindret dermed 0-2.

Drøye ti minutter senere fikk innbytter Edinson Cavani en stor mulighet da Jadon Sancho spilte ut 45 til innbytter Cavani. Spissen sleivet ballen utenfor.

Likevel fikk uruguyaneren sin revansje etter 71 minutter. Et presist innlegg fra Diogo Dalot fant Cavani, som skjøt fra 13 meter. Skuddet gikk i blokka, men på returen klarte spissen å sleive inn 1-1.

Og selv om Newcastle presset ordentlig på for scoring på tampen, endte det 1-1.