– Det har blitt en gravplass for fotballspillere, denne fotballklubben.

Det sier Neville i Sky Sports Monday Night Football.

Den tidligere høyrebacken har nemlig gått gjennom 33 av klubbens signeringer etter at Sir Alex Ferguson forlot klubben i 2013.

– Vi gjorde en liten øvelse hvor vi så på store signeringer til klubben over de siste ti årene, hvor vi har fjernet spillere som tredjekeepere. Vi fjernet noen av de yngre spillerne, men 1,25 milliarder pund (14,6 milliarder kroner) har blitt brukt.

Les også: Det som skjedde i garderoben fikk Glimt-profilen til å reagere: – Pinlig

Brutal dom

Og resultatet er nedslående.

Neville mener nemlig at det kun er signeringene av Zlatan Ibrahimovic og Bruno Fernandes som har vært vellykket nok til å få plass under kategorien «grønn».

– For øyeblikket tenker vi at det kun er to signeringer som har hatt god verdi og som har prestert på et viss nivå. Bruno Fernandes har senket seg litt, men på grunn av tallene er han en hit over to sesonger. Man må si at han har funket - og Ibrahimovic har funket.

Les også: Tirsdagens Premier League-rykter

I kategorien over spillere som har funket «ok» finner Neville plass til spillere som Harry Maguire, Luke Shaw, Nemanja Matic og Cristiano Ronaldo.

Med tanke på sistnevnte, utdyper Neville:

– Ronaldo ville ha vært en grønn, men på grunn av hva som har skjedd den siste måneden, med han som ønsker å dra og all forvirringen, historiene som har skjedd.

– Et marerittshow

Under kategorien «rød» får hele 24 spillere plass, deriblant Paul Pogba, Romelu Lukaku, Donny van de Beek og Jadon Sancho.

– 75 prosent har ikke funket. 20 prosent er «amber». Kun fire eller fem prosent har funket. Det er et marerittshow fra et rekrutteringsperspektiv.

– Jeg vet det er mye å skylde på spillerne, og vi har skyldt mye på spillerne. Jeg var begeistret over de signeringene, selv i fjor med Sancho, Varane og Ronaldo - strålende signeringer. Da Di Maria kom, tenkte vi «dette blir en signering». Men det har blitt en gravplass.