Neville mener Solskjær må få ro: - Spekulasjoner gjør alt bare verre

MÅ FÅ RO: Gary Neville mener spekulasjonene rundt Ole Gunnar Solsjærs framtid i Manchester United bør ventet til etter sesongslutt.

MÅ FÅ RO: Gary Neville mener spekulasjonene rundt Ole Gunnar Solsjærs framtid i Manchester United bør ventet til etter sesongslutt. Foto: Oli Scarff (AFP / NTB scanpix)

Manchester United-legenden mener alt snakket om en permanent jobb for Ole Gunnar Solskjær (45) bør vente til etter sesongslutt.

24.01.19 07:42

Ole Gunnar Solskjær er på alles lepper i den røde delen av Manchester om dagen. Nordmannen har hatt en fantastisk start som manager i klubben.

De siste ukene, etter flere gode resultater, blant annet en seier borte mot Tottenham, har det blitt spekulert heftig i nordmannens framtid.

Solskjær har av mange blitt lansert som en kandidat til å få managerjobben i storklubben på permanent basis og 45-åringen mottar støtte både fra klubblegender, supportere og spillere om dagen.

Selv sir Alex Ferguson skal være positiv til at Solskjær får jobben.

- Det gjør alt verre

United-legenden Gary Neville mener imidlertid at disse spekulasjonene nå bør legges bort, slik at nordmannen kan konsentrere seg om jobben.

Solskjær kom inn som midlertidig manager i United etter at José Mourinho fikk sparken i desember i fjor og ser ut til å ha fått skuta på rett kjøl med sju strake seirer, etter flere svake resultater under portugiseren.

VIL AT SOLSKJÆR SKAL FÅ RO: Manchester United-legenden Gary Neville. Foto: Glyn Kirk (AFP)

- La oss gjøre opp regnskapet om hvorvidt han bør få jobben eller ikke etter sesongen. Jeg tror Ole ønsker det slik. Tanken om at hver kamp er en «audition» gjør bare ting verre, sier Gary Neville til Sky Sports.

Den tidligere United-backen jobber som ekspert for TV-kanalen.

- Personlig håper jeg han får jobben. Men fra et supporterperspektiv ønsker jeg at United skal ansette den som er best mulig skikket. Det kan være Ole etter sesongslutt, hvis han fortsetter slik han har gjort til nå.

- Ole har gjort en fantastisk jobb de siste seks ukene. Mye bedre enn jeg hadde sett for meg, sier Neville om sin tidligere lagkompis.

- Fått klubben tilbake

En annen United-legende, Paul Scholes, er også full av lovord om nordmannen. Han kjenner endelig igjen sitt kjære United.

- Etter at Ole kom inn, føles det som vi har fått klubben vår tilbake, sier den tidligere midtbanespilleren til Manchester Evening News.

- Det føles plutselig som vi aldri har mistet den, egentlig. Vi har fått inn en som kjenner Manchester United, en som har vært spiller her. Du ser på Ole og vet at han er en United-mann, sier Scholes om Solskjær.

Solskjær spilte selv for United mellom 1996 og 2007 og er kanskje best husket for at han avgjorde Champions League-finalen i 1999.

Scholes mener ting har endret seg i klubben de siste ukene.

- Jeg vet Ole har hatt jobber i andre klubber, men han er en United-person. Det er nesten så du føler deg velkommen i klubben igjen.

Fredag står Solskjær overfor en ny, stor oppgave når hans menn møter Arsenal borte i FA-cupen. Kampen starter klokken 20.45 fredag kveld.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Premier League

Mest lest på Sport

Annonsebilag