Foran et fullsatt Old Trafford scoret Ronaldo to mål mot Newcastle i sin andre debut for Manchester United. Etter den fjerde runden hadde de to engelske ekspertene en heftig diskusjon på Sky Sports’ Monday Night Football.

De viste seg å være svært uenige.

- Jeg har alltid ignorert spørsmålet om Ronaldo og Messi, det er som en drøm der begge må nytes, sier Neville som tidligere har vært lagkamerat med Ronaldo i Manchester United.

Han er ikke i tvil om hvem han mener er best av Ronaldo og Messi. Neville forteller han ble spurt av en sjåfør om hvem han ville valgt til komme inn som innbytter for å avgjøre kampen. Da trengte han ikke lang betenkningstid.

- Det ville absolutt vært Cristiano Ronaldo. Jeg synes han er den beste fotballspilleren som noen gang har levd.

Les også: Premier League har aldri vært dyrere. Nå kommer Gahr Støre med advarsel

- Ronaldo mer komplett

Neville presiserer også at dette ikke er fordi han har spilt med portugiseren tidligere, men at det er hans ærlige mening. Den tidligere forsvarsspilleren mener det er særlig én ting som skiller de to stjernespillerne. Han ser nemlig på Ronaldo som en mer komplett spiller.

- Messi er en latterlig god spiller som scorer vanvittig mange mål. Det er veldig likt som Ronaldo, med unntak av mål med motsatt fot, hodet og straffer.

Cristiano Ronaldo holder rekorden for flest mål i Champions League og for landslag. Totalt har han scoret 787 mål på 1076 kamper i karrieren. Hans argentinske rival har scoret 751 mål på 932 kamper.

Jamie Carragher mener den vanvittige teknikken til Messi gjør han til en bedre fotballspiller enn Uniteds nummer 7.

- Ronaldo er ikke den beste spilleren i historien, konstaterer den tidligere Liverpool-stopperen.

Han mener det ikke spiller noen rolle hvordan ballen går i mål, og påstår at Messi har flere mål enn Ronaldo.

- Messi er også en «playmaker», han kan styre kampen på egenhånd. Det kan ikke Ronaldo.

Les også: Røper oppsiktsvekkende Ronaldo-effekt

- Latterlig!

Carragher var heller ikke imponert over at Neville ville satt inn Ronaldo for å avgjøre kampen.

- Messi har scoret flere mål som innbytter, så det du sier er latterlig. Ronaldo gjør ting andre spillere kan gjøre, Messi gjør ting man aldri har sett før.

- Ronaldo har en fanskare av tidligere lagkamerater. Jeg tror du bare har blitt revet med, sier han til Neville.

Sesongen er fullt i gang i nye farger for de to fotballikonene. Cristiano Ronaldo og Manchester United møter Young Boys på en omstridt kunstgressbane i første Champions League-runde tirsdag. Hans argentinske rival møter Club Brugge med sitt PSG onsdag.

Kampene kan du følge i Nettavisens livesystem.