*Nettavisen* Sport.

Neville om Solskjærs United-mannskap: - Har tatt et steg tilbake

 

UNDER PRESS: Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær. Foto: Richard Sellers (Pa Photos / NTB scanpix)

Sky Sports-eksperten mener utskjelte spillere som nå har blitt sendt på dør kunne gjort en bedre jobb enn dagens Manchester United-mannskap.

07.10.19 13:23

Manchester United gikk på et nytt tap søndag ettermiddag. Newcastle ble for sterke på St. James' Park og dermed ligger United som nummer 12 etter åtte runder.

Opp til topplaget Liverpool har det allerede blitt 15 poeng, mens det kun er to poeng ned til nedrykksplass for Ole Gunnar Solskjærs klubb. Det snakkes om krise.

LES OGSÅ: Manchester Uniteds verste Premier League-signeringer (NA+)

Mot Newcastle var nok selve prestasjonen til Solskjærs menn minst like skuffende som resultatet. Det virket tafatt og lite kreativt offensivt for Manchester-laget.

Etter at han overtok som manager har Solskjær gjort en rekke endringer på laget. Han har hentet inn nye, unge spillere og kvittet seg med mer etablerte profiler.

- Det er ikke tvil

I sommer ble Romelu Lukaku solgt til Inter, mens Alexis Sanchez gikk samme vei på lån. To angrepsspillere forsvant ut, men ingen nye ble hentet inn.

I vinter ble også veteranen Marouane Fellaini sendt til kinesisk fotball. Belgieren fikk mye kritikk under tiden i United, men spilte tidvis en nyttig rolle med sin fysikk.

Sky Sports-ekspert Gary Neville mener United-laget har tatt steg bakover. Den tidligere backen mener troppen totalt sett var sterkere før.

- Kvaliteten i troppen er ikke rett og United har tatt steg bakover. De hadde faktisk vært bedre tjent med å ha Fellaini på topp, eller Lukaku eller Sanchez. Det er ikke tvil, sier Gary Neville ifølge Daily Mail om situasjonen i sin gamle klubb.

Klikk på bildet for å forstørre.  

SENDT PÅ DØR: Romelu Lukaku, Alexis Sanchez og Marouane Fellaini. Foto: Montasje (NTB scanpix)

- De må få orden på spillestilen og på spillerlogistikken. Det kommer til å bli en smertefull prosess og styret må holde hodet kaldt, sier Neville videre.

United har ikke vunnet Premier League siden sir Alex Ferguson ga seg i 2013 og i tiden etter skottens regime har det blitt gjort mange kostbare feil på overgangsmarkedet. United har hentet dyrt og profilert, men med liten suksess.

Neville gir styret mesteparten av skylden for det som har skjedd.

- De har rotet det til i flere år nå. Styret er ansvarlig for alle de dårlige signeringene. De har også valgt managere med helt ulike filosofier, mener eksperten.

- Ender opp med problemer

Solskjær kom inn i desember i fjor, da han erstattet José Mourinho. Nordmannen fikk en meget god start i jobben, og fikk den permanent i mars i år.

David Moyes, Louis van Gaal og Mourinho har også ledet United siden 2013.

- Nå har de altså valgt Solskjær, som har en helt annen filosofi enn de andre. Hvis du endrer kurs hvert andre år, og investerer 250 millioner pund i nye spillere hver gang, så kommer du til å ende opp med problemer, sier Neville.

Selv om Solskjær har hatt en tøff start på denne sesongen, mener Neville at United-styret må støtte nordmannen videre og gi ham tid til å «rydde opp».

- Manchester United lider nå, som fortjent, på grunn av dårlige avgjørelser i styrerommet. Solskjær må forsikre seg om at den ryddejobben han driver med, som er nødvendig på grunn av rotet han overtok ... han må forsikre seg om at han også får bruke 250 millioner pund på spillere, som de før ham, mener Neville.

- Jeg har sett noen ting jeg liker. Jeg likte Axel Tuanzebe og Harry Maguire som midtstopperpar, jeg ser konturene av et bra par der. Få inn fem eller seks nye kvalitetsspillere i laget. De må gjøre en god jobb med rekruteringen, sier Neville.

Kobles til mange nye

Så langt har Solskjær hentet inn Aaron Wan-Bissaka, Harry Maguire og Daniel James til førstelagstroppen. United kobles også stadig med nye spillere.

Juventus' Mario Mandzukic og Lyon-spiss Mousa Dembele har vært hete navn den siste tiden. Leicesters James Maddison og Newcastles Sean Longstaff er andre som blir koblet med United i et mer langsiktig perspektiv.

Stjerneskuddet Jadon Sancho, som til daglig spiller i Borussia Dortmund, skal også være på Solskjærs ønskeliste.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag