Gå til sidens hovedinnhold

Neville oppgitt. Vil ha stjernen til en annen klubb: - Sliter med å forstå det

Manchester City står klare med sjekkheftet og vil legge inn et siste bud på Harry Kane på rundt 150 millioner pund. Gary Neville forstår ikke hvorfor ikke en annen storklubb setter inn støtet for å sikre seg spissen.

Det er ingen hemmelighet at Manchester City over en lengre periode har vært interessert i tjenestene til Tottenham-spissen. City har ved flere anledninger lagt inn bud på Kane, men Tottenhams klubbformann Daniel Levy har vært klar på at han ikke ønsker å gi slipp på 28-åringen og uttalte senest mandag at han er helt sikker på at spissen blir i Tottenham denne sesongen.

Overgangsvinduet i England stenger natt til onsdag, og nå skriver flere britiske medier at City vil gjør ett siste fremstøt for å sikre seg Kane med et bud på rundt 150 millioner pund.

Det vil i så fall overstige den britiske rekorden som nettopp City har, da de kjøpte Jack Grealish for 100 millioner pund tidligere i sommer.

To store signeringer

At City skal gjøre et siste fremstøt og at Manchester United ikke virker å være i nærheten av å prøve seg på spissen, får klubblegende Gary Neville til å klø seg i hodet.

- Jeg sliter med å forstå hvorfor Manchester United ikke gjør noe. Historisk har United alltid gått etter den beste spilleren i Premier League. Hvorfor går de ikke for Kane denne uka? Jeg tror at United kan ende på et sted mellom 90 og 95 poeng hvis Kane signerer for United, sier Neville i Sky Sports-studio.

Les også: Silly Season: Petter Veland om Jules Koundé og Cristiano Ronaldo

Ole Gunnar Solskjær har vært aktiv på sommerens overgangsmarked og signert Jadon Sancho fra Borussia Dortmund for 73 millioner pund og Raphael Varane fra Real Madrid for 42 millioner pund. Ikke nok for å vinne tittelen, mener Neville.

- De må fortsatt erstatte både Anthony Martial og Edinson Cavani neste sommer. Martial fordi han ikke er god nok, Cavani fordi han er inne i sitt siste kontraktsår. De trenger en ny spiss på et eller annet tidspunkt. Hvorfor ikke skaffe seg spilleren som har en drivkraft og en som kan få dem opp på 95 poeng? spør Neville.

Neville: Solskjær trenger tid

Den tidligere landslagsbacken, som spilte 85 landskamper for England og vant Premier League åtte ganger og Champions League to ganger med Manchester United, mener likevel Solskjær trenger mer tid på å bygge laget tiden fremover.

- Jeg mener Ole trenger 12 til 18 måneder til å bygge laget. De prøvde å få ting fort gjort med Jose Mourinho, og det fungerte ikke. De prøvde også Louis van Gaal med en ny type spillestil, som heller ikke fungerte. Det har vært helt elendig. Nå har de en som har tatt laget tilbake til røttene. Han må få en sjans til å få jobbe i fred og ro, sier Neville.

- De trenger en ny spiss i løpet av de neste 12 månedene. Han er klar nå hvis du betaler 150 millioner pund. Jeg personlig tror Kane kan utgjøre en forskjell.

United har åpnet med 5-1 over Leeds og 1-1 mot Southampton. Kane har fått ett innhopp på de to første kampene - 20 minutter mot Wolverhampton søndag. Da fikk spissen applaus fra store deler av bortefansen.

Les også: Onsdagens Premier League-rykter