Neville slakter United-spillerne etter ydmykelsen mot Everton

BEKLAGET: Ole Gunnar Solskjær gikk bort til supporterne og beklaget prestasjonen etter tapet mot Everton.

BEKLAGET: Ole Gunnar Solskjær gikk bort til supporterne og beklaget prestasjonen etter tapet mot Everton. Foto: Darren Staples (Pa Photos)

Den tidligere forsvarsspilleren legger lite imellom etter stortapet på Goodison Park søndag.

21.04.19 22:32

EVERTON - MANCHESTER UNITED 4-0:

Ole Gunnar Solskjærs mannskap fikk regelrett juling av Everton søndag, og Merseyside-laget vant til slutt 4-0.

Etter kampen gikk Solskjær bort til de tilreisende United-supporterne, strakte hendene i været og beklaget opptredenen spillerne hans leverte.

Sky Sports-ekspert Gary Neville er svært skuffet over United-spillernes innsats, og reagerer på at Solskjær måtte ta turen for å beklage på vegne av sine spillere.

- For å være ærlig, så er jeg rasende over at han må gå over til fansen for å beklage for dem (spillerne), sier han og legger til at det er flere United-spillere som ikke holder mål.

Han nevner ikke navn, men er krystallklar på at standarden som vises for øyeblikket er for lav til å representere Manchester United.

- Det er ødeleggende for husets grunnmur, og det må bli ordnet opp i skikkelig, sier han og påpeker at fansen ikke vil vende Solskjær ryggen til tross for at resultatene ikke går deres vei for øyeblikket.

Også Solskjær var svært kritisk til eget lags prestasjon da han snakket med pressen etter søndagens kamp.

- Det gikk feil fra første fløytesignal. Jeg vil bare beklage til fansen. De er de eneste med klubbemblemet som kan holde hodet høyt i dag, for vi kan ikke det, sa Solskjær ifølge BBC og fortsatte.

- Vi presterte rett og slett ikke. Dette var ikke et Manchester United-lag verdig. Vi holder våre hender opp og beklager til alle som er assosiert med klubben, sier nordmannen.

NÅDELØS: Gary Neville tordnet mot flere Manchester United-spillere etter tapet mot Everton. Foto: Glyn Kirk (AFP)

- Det får blodet til å koke

Tidligere denne uken snakket Solskjær om Uniteds nødvendighet av å finne tilbake til sin egen kultur, og det som gjorde klubben deres spesiell.

United-spillernes manglende evne til å gi alt for klubben var noe klubblegenden Neville også hadde lagt merke til, som var kritisk allerede før stortapet mot Everton.

- Det gjør meg forbanna, det får blodet til å koke. Jeg kjøpte det ikke at disse spillerne var fantastiske da de begynte å vinne med Ole for noen måneder siden. Jeg husker kampen mot Liverpool da vi alle hyllet dem. Da var alt perfekt, og José Mourinho var en taper. Nå ser vi hva Ole snakket om på fredag, og at spillerne trenger en «reality check», sa Neville til Sky Sports, som også fremhevet spillernes manglende vilje.

- Jeg så kampen mot Barcelona, og spillerne lot som de løp tilbake etter å ha mistet ballen. Det er tull. Det er mye distraksjoner rundt kontrakter, og dette er en stor uke. De har Manchester City til midtuka og så Chelsea. Etter den kampen vet de i praksis om de spiller Champions League neste sesong, sa Neville.

Den tidligere høyrebacken drar sammenligninger med klubbrival Manchester City, som kjemper om ligatittelen.

Neville sier det er enorm forskjeller i kvalitet hos de to klubbene.

- Bernardo Silva, Raheem Sterling, Kevin de Bruyne og David Silva. De er alle langt bedre spillere enn hva som finnes i Uniteds garderobe, og de jobber dobbelt så hardt.

Ble løpt i senk

Solskjær påpekte etter søndagens kamp at han ønsker et United-lag som løper mest. Statistikk etter kampen mot Everton viste det stikk motsatte. Marco Silvas mannskap løp langt mer enn United-stjernene, og tilbakela totalt åtte kilometer mer enn Solskjærs lag.

Også det får Neville til å reagere, som viser til Liverpools oppofrende spillestil under Jürgen Klopp.

- Everton løp fire kilometer mer i den første omgangen. Everton! Så ser du Liverpool, som er den største rivalen. De kjemper for hver eneste meter, og for å være ærlig var det pinlig å se på noen av United-spillerne i dag, sier han og påpeker at han har full tiltro til Solskjær og hans prosjekt i Manchester United.

Det kan gå mot et hektisk overgangsvindu for Solskjær, som har vært tydelig på at det vil bli utskiftinger i stallen.

Søndag fikk han se Richarlison, Gylfi Sigurdsson, Lucas digne og Theo Walcott på rekke og rad sette ballen bak David de Gea.

Resultatet kunne vært skjebnesvangert med tanke på en topp fire-plasseringer, men som følge av at både Tottenham og Arsenal også tapte denne helgen, er det fortsatt henholdsvis to og tre poeng opp til London-klubbene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.