Gå til sidens hovedinnhold

Nevland gir opp landslaget

Erik Nevland var konge i Nederland og helt i Fulham - men fikk aldri sjansen som spiss for det norske landslaget.

LONDON (Nettavisen): Det er lenge siden Norge hatt en spiss som har scoret regelmessig på landslaget. Erik Nevland hamret inn mål jevnt og trutt for Viking og Groningen (totalt 98 seriemål på 207 kamper i perioden 2000-2007), og endte etter hvert opp i Premier League.

På landslaget endte han likevel aldri egentlig opp, og når Egil Olsen annonserer sin landslagstropp mot Montenegro på tirsdag, har Fulham-spissen ingen forhåpninger om å være med.

- Fikk aldri prøvd meg
Siden debuten mot Hviterussland i 2001 har det bare blitt ytterligere syv landskamper for storscoreren, og kun én av dem har han startet. 190 spilleminutter er fasiten, men mest skuffende for Fulham-proffen, er måten han har blitt benyttet på.

- Jeg fikk aldri prøvd meg som spiss. Jeg skulle gjerne ha prøvd meg i favorittposisjonen, men enten havnet jeg på midtbanen, eller så var jeg på flanken, sier 32-åringen.

Erik Nevland er ikke bitter, men han lar det skinne tydelig gjennom at han mener at han burde fått en bedre mulighet til å vise seg fram på landslaget.

- Det var en periode der hvor ingen av spissene våre scoret, og jeg nærmest scoret i hver eneste kamp i Nederland. Siden har jeg fått sjansen i verdens hardeste liga, og jeg mener at både den nederlandske og den engelske ligaen er et par hakk over den norske.

Målvegring
Det er vanskelig å si ham imot. Mens den engelske ligaen fortsatt er høyest seedet av Uefa, og den nederlandske ligger på en tiendeplass, befinner Norge seg nede på en 22. plass. De norske spissene sliter med uttellingen (Carew har 22 mål på 82 landskamper, Iversen 21/77, Helstad 10/37, Moldskred 1/5, Huseklepp 1/9 og Braaten 2/26), likevel regner ikke Nevland med at det kommer noen flere kamper.

- Nei, jeg tror toget har gått nå, innrømmer den kommende Viking-spissen.

At landslagskarrieren aldri tok fart, og nå sannsynligvis er over, har siddisen likevel et avslappet forhold til.

- Det er klubbene mine som betaler lønna mi, og det har alltid vært fokuset mitt.

Uproblematisk Hareide-gjensyn
Fra 1. juli er det igjen Viking som blir Nevlands hovedfokus. At hans neste trener heter Åge Hareide – den samme treneren som aldri ga ham sjansen på landslaget – har han et meget avslappet forhold til.

- Det er slik livet er, og det tenker jeg ikke over. Jeg er bare utrolig motivert for å komme meg tilbake til Stavanger, og gleder meg veldig til å avslutte karrieren i Viking.

- Det at laget klarer å få resultater til tross for at hele midtbanen er skadet, viser at det er noe der. Vi har et kravstort publikum, men jeg tror Viking er i ferd med å bygge opp noe spennende nå.

Hareide tror på landslagsretur

Åge Hareide mener Nevlands retur er gull verdt for Viking, og er ikke helt sikker på at landslagstoget har gått for stjernespissen.

- Han vil få flere sjanser til å vise seg fram her i Norge, og finner han tilbake til gammel scoringsform vil han spille seg inn i landslagstroppen igjen, mener den gamle landslagstreneren.

Hareide er likevel mest opptatt av hva den gamle Viking-helten kan få utrettet i Stavanger.

- Erik blir en veldig nyttig mann for oss. Du vet hva du får, han er veldig anvendelig, har stor arbeidskapasitet og er i det hele tatt en meget stødig kar.

- Spesielt det han har med seg av holdninger til vil være utrolig verdifullt for treningsgruppa, sier Hareide til Nettavisen.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Kommentarer til denne saken