MOTSPUR PARK (Nettavisen): Han scoret mål i nesten annenhver kamp for Groningen, og hadde en meget høy stjerne i gamleklubben som han forlot i slutten av januar. Fire år ble det i den nederlandske Eredivisie, men returen til Premier League ble aldri som han håpet.

- Jeg hadde en kamp som innbytter for Manchester United i Premier League, og enhvers fotballspillers drøm er selvsagt å spille der.

- Jeg trodde vel egentlig ikke jeg skulle få muligheten igjen, men så kom det inn en trener som kjente meg (Roy Hodgson), forteller Nevland.

Les også: Nettavisens vurdering av Fulham

Betalte selv
Men Groningen nektet å godta Fulham-budet, og overgangen så ut til å gå i vasken. Helt i slutten av januar kom London-laget inn med et nytt bud, men fortsatt var ikke Groningen fornøyd.

Det var da Nevland åpnet sin egen lommebok, bladde opp, og sørget for at sin gamle arbeidsgiver fikk det de forlangte – og han selv en Premier League-kontrakt. Deretter kom reaksjonen.

- Jeg så ikke for meg å spille for Groningen igjen etter det som skjedde. Jeg var desperat etter å komme bort, sier en åpenhjertig Nevland i pausen mellom to treninger under den tøffeste delen av sesongoppkjøringen.

- En måneds tid etter overgangen kom reaksjonen. Jeg fikk vel ikke akkurat en psykisk knekk, men det skjedde så mye i forbindelse med overgangen at det ble mye refleksjon og bitterhet i ettertid, innrømmer Fulham-spissen.

Fotballen ble lidende.

- Hadde kommet godt med
- Det var en tung periode, sier Nevland om den første tiden i Fulham-drakten.

Hvor mye han måtte ut med for at overgangen skulle bli en realitet, vil han ikke avsløre. Litt letter han dog på sløret.

- Det var snakk om såpass mye at det hadde kommet godt med etter karrieren, forteller Stavanger-gutten til Nettavisen.

Tankene resulterte også i at det ble en heller stusslig start på Fulham-eventyret. Kun 123 spilleminutter – og ingen mål – ble det fram til midten av april.

Så løsnet det.

Nevland kom inn som reserve mot Reading og Birmingham og scoret mål i sluttminuttene, særdeles viktige mål i Fulhams kamp for å overleve. Da Danny Murphy så satte inn 1-0 borte mot Portsmouth kvarteret før slutt i den siste serierunden, ble det fornyet kontrakt for det lille London-laget.

- Greit å være «supersub»
Der akter Nevland å bli, men han innrømmer han er usikker på hvor mye spilletid han vil få den kommende sesongen. Han scoret i de to første treningskampene til Fulham i sommer, men innser at nyanskaffelsene Bobby Zamora og den forventede rekordsigneringen Andy Johnson vil stå foran ham i køen.

Nevland sier han kan takle å fortsette som superreserve i London-laget.

- Hvis de presterer, scorer og Fulham gjør det bra, så går det greit å være «supersub».

- Jeg kan ikke gjøre noe med at klubben henter inn nye spillere, og kan heller ikke tenke for mye på det – det er en del av gamet. Men hvis de ikke leverer, og Fulham sliter, så stiller det seg helt annerledes, understreker 30-åringen.

- Fulham riktig for meg
Nettavisen møtte Nevland på Fulhams treningsarena like utenfor London samtidig som det kom fram i media at Viking har gjort en henvendelse for å få sin gamle helt hjem som leiesoldat. Det er dog et scenario Fulham-spissen ikke tenker mye på.

- Det er veldig greit å være her i Fulham.

- Det er en veldig fin klubb, og dette har vært veldig riktig for meg, understreker rogalendingen.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).