*Nettavisen* Sport.

New Jersey Devils klar for NHL-semifinale

Foto: Afp

Martin Brodeur ble den store helten.

09.05.12 08:40

Anført av keeperen Martin Brodeur er New Jersey Devils i NHL-semifinale for første gang siden 2003. Med 3-1-seier natt til onsdag vant Devils 4-1 i kamper mot Philadelphia Flyers.

Brodeur vartet opp med 27 redninger. Han var sentral også i 2003. Den gangen tok Devils sin hittil siste Stanley Cup-triumf. Bare 11 mål orket Flyers i løpet av fem kamper mot Devils. Det forteller mye om den defensive tryggheten hos New Jersey.

- Brodeur spilte stort også i kveld. Når vi roter, er han alltid klar til å redde oss. Vi må også gi mye av æren til våre forsvarsspillere, sa Devils' Zach Parise.

HTML EMBED

For fjerde kamp på rad tok Philadelphia ledelsen bare for å rote den vekk. Maxime Talbot ga Flyers ledelsen i åpningsperioden, men Bryce Salvador og David Clarkson snudde kampen i midtperioden. Ilja Kovaltsjuk satte inn kveldens siste mål. I conferencefinalen skal laget møte enten New York Rangers eller Washington Capitals.

- Vi får se hvem som vinner den (duellen), men jeg klarer knapt vente på å komme i gang med conferencefinalen, sa Kovaltsjuk.

Philadelphia skapte noen brukbare muligheter til å komme tilbake i kampen, men uten sin beste målscorer, den utestengte Claude Giroux så ble det tungt. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.