The New York Times avslørte på onsdag at det er store problemer innad i Chelsea fotballklubb.

I en dyptpløyende artikkel, hvor de har snakket med nesten et dusin ansatte, legger de frem en rekke historier om hvordan lederen for Chelseas markedsavdeling, Gary Twelvetree, har behandlet sine ansatte.

Det kommer frem at flere ansatte har opplevd problemer med Twelvetrees lederstil, som det ble sagt at kunne inkludere biting, offentlig utskjelling og mobbing – ofte til det punktet at ansatte endte opp i tårer.

Til tross for at avisen snakket med alle de ansatte enkeltvis, så skal alle ha tegnet det samme bildet av en dysfunksjonell arbeidsplass, som ble preget av ulykkelighet og frykt.

Les også: Liverpool-legende krever alkoholforbud i Premier League

Har du hørt siste episode av «Sesongkortet»?

Tok sitt eget liv

En ansatt uttalte til New York Times at i løpet av det siste året så har ti ansatte sluttet i jobben. Totalt er det rundt 50 ansatte i markedsavdelingen.

Problemene i Chelsea har foregått lenge, men det ble ikke rettet søkelys mot det før Richard Bignell, tidligere leder for Chelsea TV, tok sitt eget liv et par måneder etter at han sluttet i jobben.

Kildene som New York Times har snakket med beskriver Bignell som en blid og utadvendt person som alltid ønsket å spøke og ha det gøy, men poengterte at de merket en endring i adferden hans i perioden før selvmordet.

Om selvmordet var knyttet til arbeidet kan ikke bekreftes, men flere ansatte har uttalt at Bignell hadde problemer med Twelvetrees lederstil, og mener at den konflikten var årsaken til at han ble mer innesluttet og virket nedbrutt den siste tiden.

Bignells familie ønsker ikke å uttale seg.

En ansatt beskriver hvordan det å jobbe under Twelvetree påvirket den psykiske helsen:

– Jeg anser meg selv som en sterk person, og før jeg jobbet for Chelsea så hadde jeg aldri hatt bekymringer over den mentale helsen min. Men ganske raskt etter at jeg kom dit begynte jeg å få trøbbel med å sove, og det ble bare verre og verre.

Les også: Raser over «uhørt» lønnsforslag: – Det er helt sinnssykt!

Tar tak

«Vi henter inn en ekstern undersøkelsesgruppe som vil etterforske anklagene som har blitt fremmet under det tidligere eierskapet. Klubbens nye styre tror sterkt på et arbeidsmiljø og firmakultur som styrker de ansatte, og sørger for at de føler seg trygge, inkluderte, verdsatt og stolt på.»

Det skriver Chelsea i en offisiell uttalelse på sin egen nettside, og fortsetter med å si at de første stegene er tatt for å sørge for et arbeidsmiljø som tilfredsstiller kravene de har satt.

Anklagene har foreløpig ikke fått konsekvenser for Twelvetree, som ga beskjed til New York Times at han var utilgjengelig for en kommentar.

De ansatte i klubben skal visstnok ha mistet troen på etterforskningen etter at det ble klart at Twelvetree selv var den som skulle overvåke den.

– Den kommer jo ikke til å adressere problemet, gjør det? Hvordan kan det gjøre det hvis han selv overvåker etterforskningen, uttalte en ansatt til New York Times.

Les også: Gauseth reagerer på Fagermos uttalelser: – Talen til en desperat mann