*Nettavisen* Sport.

Newcastle beholder Bellamy

Foto: SCANPIX/REUTERS/Simon Bellis

Newcastle har ikke satt Craig Bellamy på transferlisten etter krangelen med manager Graeme Souness. Men spissen har fått bot.

25.01.05 14:12

Bellamy får ifølge BBC Sport en bot verdt to ukelønner, eller om lag 80.000 pund, og han trente ikke med førstelaget tirsdag. Souness satte Bellamy på benken til søndagens kamp mot Arsenal, fordi Bellamy løy om en skade på treningsfeltet fredag.

Newcastles styreformann Freddy Shepherd anklager Bellamy for å ha lurt klubben, men spissen får ikke sparken.

- Jeg ønsker å gjøre dette helt klart: Craig gikk av treningen på fredag, etter at han påsto at han slet med en lårskade. Det han ikke sa, var at han hadde fortalt sine lagkamerater før treningen at han hadde planer om å simulere en skade. Da Graeme oppdaget dette, innkalte han umiddelbart Craig til et møte på mitt kontor. På det møtet innrømmet Bellamy til Graeme og meg at han hadde fortalt spillerne at han skulle simulere skadet og gå av treningsfeltet.

- Han ble også enige med oss på det møtet at han skulle be om unnskyldning for oppførselen sin. Han gjorde ikke det, noe som resulterte i at manageren satte ham ut av laget på søndag, noe jeg støtter fullt ut. I min bok er dette å lure klubben, supporterne, manageren og spillerens egne lagkamerater. Han får ekstremt godt betalt, og jeg anser denne type oppførsel for totalt uakseptabel og uprofesjonell, sier Shepherd.

Det vil trolig ta en stund før Bellamy er tilbake igjen på førstelaget. Det er heller ikke første gang Souness og Bellamy er i tottene på hverandre. Sist var da Bellamy ble byttet ut mot Charlton i oktober.

Annonsebilag