Gå til sidens hovedinnhold

Newcastle dominerte - og tapte

Beviset på at fotball og rettferdighet ikke går hånd i hånd.

NEWCASTLE - BLACKPOOL 0-2:

Newcastle og Blackpool spilte jevnt før pause, men etter garderobehvilen var det hjemmelaget som herjet på St. James' Park. Newcastle hadde ballen stort sett hele omgangen og kom til flere store sjanser.

Likevel endte kampen med 0-2-tap mot den nyopprykkede klubben.

Blackpool scoret på straffe i det 45. minutt og økte på overtid i annenomgangen. Utrolig nok slapp de ikke inn et eneste baklengs. Keeper Matthew Gilks skal ha æren for det.

Gilks briljerte
Charlie Adam scoret sitt første mål for sesongen da han fikk æren av å ta straffen Blackpool ble tildelt etter at David Vaughan ble felt av Alan Smith i Newcastles 16-meter. Etter en jevn førsteomgang var 1-0 et greit pauseresultat, men at hjemmelaget ikke sikret seieren i annenomgangen er et under.

Et under ved navn Matthew Gilks.

Den engelske målvakten fikk det travelt mellom stengene, men var på rett sted til rett tid hver gang Newcastle prøvde seg.

Noe de gjorde ofte.

De stripete eide ballen og kom til utallige sjanser, men effektiviteten var lik null samtidig som Gilks storspilte for Blackpool. Og bortelaget, som var fraværende etter pause, sjokkerte alle da de punkterte kampen på overtid. DJ Campell fikk ballen i feltet og klinket inn 2-0.

Dermed avanserte de oransje til fjerdeplassen på tabellen, med to overraskende seiere og kun ett tap. Newcastle ligger på en 13.-plass med fire poeng.

Skuffende av Tottenham
Tottenham presterte kun uavgjort 1-1 mot West Bromwich Albion på bortebane.

Tottenham tok ledelsen ved Luka Modric etter en halvtime. Like før pause slo hjemmelaget tilbake da Chris Brunt fikk kranglet ballen forbi Carlo Cudicini.

Selv om bortelaget nok ønsket seg alle poengene var uavgjort et rettferdig resultat. Tottenham var best før pause, men WBA viste muskler etter hvilen.

Med ett poeng til hver ligger Tottenham på en 11.-plass, mens motstanderen har ett poeng mindre.

Rødt kort og uavgjort
Wigan og Sunderland fikk med seg ett poeng hver da de møttes på DW Stadium. Kampen endte 1-1 og det mest dramatiske som skjedde var Lee Cattermoles røde kort. Sunderland-spilleren fikk sitt andre gule på tre minutter etter to hodeløse taklinger, og kapteinen måtte gå tidlig i dusjen.

Bortelaget scoret likevel det første målet ved Asamoah Gyan og ledet fram til det gjensto fem minutter. Da utlignet Antolin Alcaraz og sørget for poengdeling.

Wigan ligger dermed like over nedrykksstreken, mens Sunderland ligger på 10.-plassen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken