*Nettavisen* Sport.

Newcastle er forsterket

Foto: AP Photo/Scanpix/Scott Heppell

Nytt blod og bedring i fraværssituasjonen skal gi hjemmeseier på St. James' Park.

19.01.13 11:36

Sportspills meny lørdag
V75 Bjerke: En gigantisk flott banker!
Premier League: Skader og karantener
Oddstips 1: Newcastle er forsterket
Oddstips 2: Leeds slår tilbake hjemme
Tippetips: Ingen tvil på Etihad

Dagen starter med vintersport, før fotballen tar over på langoddsen. Bundesliga starter opp etter jul, det er fulle runder i engelske ligaer og kamper i Spania, Italia og Frankrike. I England er det dessverre en del utsatte kamper grunnet kulde. Ellers innledes Afrikamesterskapet i fotball, og vi finner også en del ishockey denne strålende men kalde lørdagen.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
77. Granada - Rayo Vallecano B 2,90

Primera Division. Granada er ligaens svakeste hjemmelag, 1-4-4 på eget gress er påfallende svakt. Det scores generelt lite mål og forrige hjemmeseier var i september. Litt underlig da, at hjemmelaget er favoritter mot godtgående Rayo Vallecano, som holder en meget respektabel 6. plass og har slått Athletic Bilbao og Valencia på sine to siste reiser, og som har et godt tak på Granada. Borteseier til 2,90 må helt klart testes.

57. Swansea - Stoke B 3,10
Premier League. Swansea kniper poeng her og der, det er blitt mye uavgjort og de står med 3-6-2 hjemme totalt. De er nervepirrende nær en finaleplass i ligacupen, onsdag spiller de returoppgjør hjemme mot Chelsea med 2-0 å gå på fra det første oppgjøret. Manager Laudrup tar imidlertid alt annet enn lett på oppgaven, det er faktisk snakk om å hvile spillere i dag og så toppe laget mot Chelsea. Da begynner borteseier til 3,10 å ligne et spennende langskudd, selv om Stoke ikke har vunnet mye borte hittil.

Dagens avslag
72. Sheffield Wednesday - Wolverhampton H 2,15

Championship. I stedet for å kjøre Wolves til 2,75 som dagens tredje langskudd snur vi saken på hodet og avslår svake og ustabile Sheffield Wednesday til 2,15. Hvorfor skal de være favoritter? Wolves har reist seg etter Solbakken og det begynner å bli færre skader. Optimismen råder og den nye manageren Dean Saunders har endret spillestil til noe enklere, noe som gir umiddelbare resultater. Vi tviler på at Wolves taper denne og er langt unna spill på hjemmeseier til 2,15.

Dagens spill
Vi starter dagen med en dobbel fra iskalde England, før vi drar med oss en godbit fra like iskalde Frankrike i dagens andre spill. Vi snakker om europeisk kulde her, det er bare så vidt under 0 i disse landene, men det er nok til at en rekke fotballkamper utsettes. Men forhåpentligvis ikke de fire vi spiller på.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

63. Newcastle United - Reading
Premier League. Svak form har ført Newcastle ned mot streken, bare to poeng skiller til nedrykk. Ser vi på de ti siste i ligaen finner vi to seire, hjemme mot Wigan og QPR. Forrige helg ble det 0-0 i Norwich, mens syv andre kamper er tapt. Newcastle har 5-1-5 på eget gress og dagens kamp veldig viktig å vinne, en seks-poenger i bunnstriden. At man klarte nettopp dette mot Wigan og QPR gir håp før dagens store oppgave.

Steven Taylor (f) kan være tilbake. Shola Ameobi (a) returnerer fra suspensjon. Coloccini ventes å fortsette i forsvar, til tross for at han skal være på vei til en argentinsk klubb. Ben Arfa og et par andre er ute med skade, mens nysigneringen Mathieu Debuchy (m) fra Lille trolig starter kampen.

Reading innfridde vårt oddstips forrige helg da de slo West Bromwich 3-2 hjemme på Madejski. Det så lenge stygt ut, med 0-2 på tavla da ti minutter gjensto. Kebe, Le Fondre og Pogrebnjak scoret imidlertid ett hver før dommeren blåste av. Dermed tok Reading poeng i sin tredje hjemmekamp på rad. På reise har de ikke fått til noe som helst, de står med 0-2-9 totalt, og dersom dette ikke forbedres blir det ganske sikkert nedrykk.

Manager McDermot har vært ute og handlet denne måneden, Hope Akpan (Crawley), Daniel Carrico (Sporting Lisboa) og Stephen Kelly (Fulham) er hentet inn. Sistnevnte debuterer ventelig fra start i forsvaret her, Akpan er også med i troppen og kan få sin debut. Celta Vigo-spissen Iago Aspas ser imidlertid ut til å bli for dyr. McCarthy (k) og Roberts (a) er ute med skader, mens Leigertwood (m) er tilbake.

Dette skal være Newcastles beste sjanse til 3 poeng på ganske lenge. De er tydeligvis ikke sterke nok til å slå lagene på øvre halvdel for tiden, men de tok poeng i Norwich og her møter de ligaens svakeste bortelag. Newcastle gjør jobben og 1,67 for hjemmeseier brukes i en dobbel.

Se kampen live på TV 2 Sumo

73. Ipswich Town - Barnsley
The Championship. Ipswich har hevet seg kraftig under den nye manageren McCarthy, som vi har gjentatt til det kjedsommelige, men det er et viktig element, og fortsatt får vi god odds på Ipswich. De er ikke uslåelige, det ble 0-3 på dagens bane for Brighton i forrige hjemmekamp, men sist helg spilte Ipswich opp mot sitt beste igjen i Cardiff (0-0). Ipswich har 3-4-6 på eget gress, men det inkluderer jo alle de svake resultatene under den forrige manageren. I McCarthys 14 kamper har det blitt 7-3-4, og denne klubben er på vei oppover tabellen.

McCarthy har ingen nye fravær og kan stille samme lag som sist.

Barnsley har nesten alltid slått rivalene Leeds, uansett hvor dårlig formen har vært inn mot naboduellene, og sist lørdag gjorde de det igjen. 2-0 over Leeds og fansen kunne endelig juble. Før dette tapte man tre strake for Birmingham, Blackburn og Peterborough. Formen er svak og man er ligaens nest svakeste bortelag med 3-2-8 totalt.

Mellis (m) er tilbake fra skade og starter trolig dagens kamp, siden O'Brien (m) er skadet. Ellers trengs det ingen endringer fra den nyansatte manageren David Flitcroft.

Ipswich ser mye bedre ut enn Barnsley for tiden, og med hjemmebanefordel og samme velsmurte maskineri som sist, ligger dette an til en hjemmeseier. Barnsley gjorde en av sesongens viktigste jobber da de slo Leeds sist, og vi mistenker at dette kan bli litt dagen derpå hva innstilling angår. 1,75 er fin odds og gir oss en dobbel til 2,92. Innsats 100 kroner, spilefrist klokken 15.55.

63. Newcastle United - Reading 1,67 3,35 3,95
73. Ipswich Town - Barnsley 1,75 3,10 3,55

Total odds 2,92

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.