RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scott Heppell (AP)

Newcastle reiser seg

Newcastle matchet ikke topplagene og har hatt en svak periode. I kveld snur det. Sjekk vårt oddstips.

Tre dager før jul er det et strålende langoddsprogram denne onsdagen. Det spilles en rekke kamper både i Serie A, Premier League og fransk Ligue 1 og i tilegg er det cupkamper fra både Tyskland og Spania på dagens meny.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens øvrige meny:
Tippetips: Manchester City for alle penga
Oddstips: Vi må teste Udinese
V75: Eventyret fortsetter!

Dagens langskudd
Parma - Catania
Vi gikk mot Parma hjemme mot Lecce søndag og foreslo langskudd på bortelaget. Med 3-1 ledelse til Lecce kun sju minutter før slutt så det riktig fint ut, men hjemmelaget scoret to kjappe mål i sluttminuttene og berget uavgjort. Stjernespiller Sebastian Giovonco er fortsatt skadet, i kveld må i tillegg både Gabriel Paletta (f) og Stefane Morone (m) sone karantene (begge har startet samtlige kamper denne sesongen). Catania skinner sjelden borte, men i kveld må muligheten være bedre enn det oddsen indikerer og 3,15 på borteseieren lokker her.

Borussia Mönchengladbach - Schalke 04
Tysk cup. Bortelaget er gjort til favoritter i det som på forhånd må sees på som et jevnt oppgjør. Mönchengladbach innfridde vårt tips hjemme mot Mainz søndag og ligger på en flott fjerdeplass. Stjerneskuddet Marco Reus var tilbake søndag og spiller også i kveld. Sterke 6-3-0 på hjemmebane i serien. Schalke ligger på tredjeplass og tok en imponerende 5-0 seier hjemme mot Werder Bremen lørdag. Vi synes hjemmelaget skal være favoritt her og da er 2,50 på hjemmeseieren selvsagt et svært spennende langskudd.

Dagens avslag
Everton - Swansea
Hjemmelaget er en gjenganger i denne spalten. David Moyes mannskap sliter voldsomt med å finne nettmaskene og måtte nøye seg med 1-1 hjemme mot Norwich lørdag etter en sen utligning av Leon Osman. I kveld får man 1,55 på at Everton skal vinne mot bortesvake Swansea som tok ett sterkt bortepoeng mot Newcastle. Det er det veldig lett å si nei til.

Aston Villa - Arsenal
Ny skuffende kamp av Villa hjemme mot Liverpool søndag og Alex McCleish har ikke lykkes spesielt godt som manager i Villa foreløpig. I kveld returnerer Gabriel Agbonlahor etter karantene, trolig er også Darren Bent. Arsenal må unnvære sin kanskje viktigste spiller, Alexandre Song, som soner karantene. Vi synes denne kampen er jevnere enn det oddssettingen indikerer og 1,67 for borteseire styrer vi elegant unna.

Sjekk denne LIVE-tjenesten for all sport

Dagens spill
Newcastle - West Bromwich
Newcastle var det beste laget mot Swansea i helgen, men klarte ikke å få ballen i nettet. Dermed ble det bare ett poeng, og avstanden til tetlagene blir stadig større. Kun to poeng er det blitt på de fem siste seriekampene og Newcastle har falt til sjuendeplass på tabellen. Det er også en del fravær til denne kampen. Viktige Yohan Cabaye soner karantene, noe også Dan Gosling gjør (men han soner sin fjerde og siste kamp i kveld). Solide Steven Taylor er ute med skade, men navnebror og forsvarskollega Ryan kan bli klar (ingen av disse to var med lørdag heller). I tillegg er Danny Guthrie og Sylvain Marveaux er ute med skader. Meget viktige Tiote var imidlertid tilbake lørdag og er kampklar igjen.

West Bromwich tok en usedvanlig viktige borteseier over Blackburn i helgen og klatret til 13. plass på tabellen. Den rutinerte midtbanespilleren Zoltan Gera er fortsatt ute med skade, men det er håp om at viktige Paul Scharner og Mulumbu Youssuf rekker kveldens kamp. James Morrison blir trolig ikke klar. WBA har vært svært variable hittil, men har brukbare 3-2-3 på fremmed gress.

Det står 1-2-0 på de tre siste tilsvarende, i kveld har vi god tro på at Newcastle slår tilbake. 1,80 for hjemmeseier er muligens litt slapt, men det vrimler av underbetalte favoritter på onsdagens program og vi synes normalt hjemmesterke Newcastle skal ha en brukbar sjanse i kveld. Kampen kan spilles som singel, men vi velger å ta med en kamp fra Serie A.

Inter - Lecce
Hjemmelaget har tettet igjen bak etter en bedrøvelig start på sesongen og står med 5-0-1 på de siste 6. Storlaget scorer imidlertid fortsatt få mål, og det er bare blitt 18 nettkjenninger på 16 kamper. Ligger nå på 5. plass, men det er seks poeng opp til Lazio på fjerde. Har faktisk tapt tre av sju hjemmekamper allerede på San Siro denne sesongen. Wesley Sneijder er fortsatt på skadelisten, men nederlenderen har uansett hatt en svak sesong hittil. Chivu savnes også fortsatt, stopperkollega Samuel er friskmeldt.

Lecce ligger sist med fattige 9 poeng, men har tatt 8 av poengene på fremmed gress – noe som bare er to færre enn det Inter har prestert på hjemmebane, Gikk opp til 3-1 i det 77. minutt i bortemøtet med Parma i helgen, men hjemmelaget reddet ett poeng i sluttminuttene. Moris Carozzieri (f) er suspendert for bortelaget som har noen skader, men han har kun startet i fem av de femten spilte seriekampene hittil.

Et formsterkt og godtgående Inter som har færre og færre skader mot et høyst middelmådig Lecce. Vanskelig å argumentere for annet enn hjemmeseier her. I valget mellom fæle 1,18 for at Manchester City slår Stoke og 1,28 på at Inter slår Lecce, velger vi den høyeste oddsen.

Vi får da en dobbel til 2,30 og spiller 100 kroner på denne.

Spilleforslag 2 onsdag
Kamp 63 Newcastle - West Bromwich 1,80 3,20 3,55
Kamp 65 Inter - Lecce 1,28 3,95 7,00
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere