*Nettavisen* Sport.

Newcastle røyk ut mot Brighton

Foto: Getty Images/All Over Press

- Vi fikk litt hjelp og vi vant, sier matchvinneren, som er lagkamerat til norske Torbjørn (20).

28.01.12 22:34

BRIGHTON - NEWCASTLE 1-0:

Brighton sto for en av lørdagens fotballbomber i England da laget fra mesterskapsserien slo ut Newcastle med 1-0 i FA-cupens 4. runde.

Norske Torbjørn Agdestein (20) fikk aldri sjansen mot Newcastle, men fra benken så han lagkameratene i Brighton kjempe seg til en høyst overraskende seier. Avgjørelsen falt da den uheldige Newcastle-stopperen Mike Williamson styrte ballen i eget mål et kvarter før slutt.

Newcastle skapte noen få sjanser, men klarte aldri å sette ordentlig press på vertene. Brighton kjempet alt de kunne, og etter 75 minutter la Will Buckley ut på et sololøp som ga suksess. Angriperens avslutning gikk via beinet til Willamson og i mål bak en sjanseløs Tim Krul.

- Å slå ut et stort lag som Newcastle her på hjemmebane er fantastisk - for en atmosfære, uttalte Buckley etter kampen, ifølge BBC.

- Det var en vanskelig kamp ettersom de er et Premier League-lag og vi var bakpå i mesteparten av kampen, men vi fikk litt hjelp og vi vant.

Brighton trenes av den tidligere Chelsea- og Tottenham-spilleren Gustavo Poyet. Laget ligger på 10.-plass i engelsk mesterskapsserie.

Newcastle var ett av fem eliteserielag som ble slått ut i FA-cupens 4. runde. De øvrige fire tapte for lag i samme divisjon. Manchester United tapte 1-2 for Liverpool, Queens Park Rangers ble slått ut av Chelsea med 0-1, West Bromwich røk ut på hjemmebane med 1-2 mot Norwich, mens Swansea tapte 1-2 for Bolton.

(©NTB)

Skriv det villeste Premier League-ryktet og vinn gratis Premier League i tre måneder! Se våre Facebook-sider for mer informasjon.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.