ANZJI - NEWCASTLE 0-0:

Newcastle stilte med hele sju franskmenn på banen fra start i Europa League-møtet med russiske Anzji i Moskva torsdag kveld.

Mapou Yanga-Mbiwa, Massadio Haidara, Yahan Cabaye, Sylvain Mavreaux, Moussa Sissoko, Gabriel Obertan og Hatem Ben Arfa var alle i startoppstillingen til det engelske laget.

Dette er ikke overraskende ny rekord for antall franskmenn på banen fra start i en Europa League-kamp for et lag som ikke kommer fra Frankrike.

Tidligere har aldri mer enn fem franskmenn startet en kamp i denne europacupen for et lag fra en annen nasjon enn Frankrike, melder Infostrada.

I løpet av første omgang i Moskva var det imidlertid ingen av de franske spillerne, eller noen andre spillere for den del, som gjorde seg spesielt bemerket offensivt.

De første 45 minuttene hadde i grunn kun én god avslutning, et skudd fra vertenes Samuel Eto'o etter 39 minutter. Skuddet var hardt, men Robert Elliot reddet.

Skuddet til den tidligere Barcelona- og Inter-stjernen var faktisk det første i kampen. Dette er det elngste publikum har måttet vente på et skudd på mål i Europa League denen sesongen.

Etter pause var det også vertene som hadde et initiativ fra start, og både Eto'o og Oleg Sjatov kom til brukbare muligheter, uten at det ga tellende resultat.

Newcastles første brukbare mulighet i kampen kom i det 63. minutt. Hatem Ben Arfa fikk litt plass og prøvde å lobbe ballen over hjemmelagets keeper, men burvokteren var parat.

Ben Arfa ble like etter byttet ut, og en skjeggete Alan Pardew sendte innpå Shola Ameobi. Senere i omgangen ble også Vurnon Anita byttet ut med Steven Taylor.

Noen scoringer ble det imidlertid heller ikke i løpet av andre omgang, noe som betyr at Newcastle får med seg et meget godt resultat på flyet hjem. Returen spilles på Tyneside neste uke.

HTML EMBED
Get Adobe Flash player
addCustomPlayer('1llly6b4r2ttx1lnaknugkvgdw', '91DDE4EAF1E142B38C2B3E0406EDB664', 'ksje2tk49yvr1hlpf0kmljf5t', 575, 524, 'perf1llly6b4r2ttx1lnaknugkvgdw-ksje2tk49yvr1hlpf0kmljf5t', 'eplayer14');