RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Newcastle snytt for seier

Hissige Souness
Hissige Souness
Sist oppdatert:
TV-bildene viste at Steve Stones utligningsmål var offside, noe Graeme Souness ga tuydelig beskjed om etter bortekampen mot Portsmouth.

PORTSMOUTH – NEWCASTLE 1-1: Graeme Souness har ikke for vane å holde kjeft om hva han mener om pipeblåseren, og etter å ha sett Portsmouths utligningsmål i reprise på TV, så ga han nok en gang uttrykk over sin misnøye med mannen i svart. Riktignok spilte Newcastle sin niende kamp på rad uten tap, men med fire gule i mot i tillegg til et nokså klart offsidemål, så var ikke skotten nådig på pressekonferansen.

- Jeg synes Matt Messias vanligvis er en god dommer, men i dag var han eksepsjonelt svak. Jeg tror vi ville ha vunnet hadde vi gått til pause med 1-0. Dessverre ble Jean-Alain Boumsong snytt for et frispark rett før Portsmouths mål, og TV-bildene viste at Steve Stones scoring var offside.

Mer ville ikke skotten si etter at han flere ganger tidligere har fått kjenne konsekvensene av sine uttalelser svi i lommeboka.

- Ikke still meg flere spørsmål om dommeren. Jeg er lei av å betale bøter.

Like gode
Resultatet kunne imidlertid verken Souness eller Newcastle klage for mye på, ut i fra en spillemessig vurdering. Hjemmelaget kjemper for livet for å beholde plassen i toppdivisjonen, og var aldri interesserte i å legge seg ned og dø. Tross et tidlig baklengsmål, da Dyer fikk headet inn Bowyers innlegg etter mye klabb og babb, kjempet mannskapet til Joe Jordan iherdig, og ble belønnet med utligning rett før pause.

Den gamle Newcastle-spilleren Lomano Lua-Lua sto så definitivt ikke med lua i hånden denne kampen. I stedet var kongoleseren banens bestemann, og brukte Newcastles forsvarsrekke som rundingsbøyer i forkant av utligningsmålet. Hans lille show innenfor Uniteds sekstenmeter ble sluttført med et millimeterpresist innlegg til (den offsideplasserte) Steve Stone, så tået inn 1-1 rett før sidebyttet.

Newcastle beholdt et visst spillemessig grep også etter pausen, men skapte aldri de helt store sjansene. Dermed ebbet kampen ut med 1-1, et resultat begge kunne si seg sånn måtelig fornøyd med – Portsmouth fordi de stoppet sin tapsrekke (fire strake tap før denne kampen), United fordi de de kunne notere seg for sin åttende strake ligakamp uten tap.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere