RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(PA/Scanpix)

Newcastle sparket manageren

Sist oppdatert:
Sjokkerende sparking i Premier League.

Chris Hughton er ferdig som Newcastle-manager.

Mandag fikk han sparken - ett døgn etter søndagens 1-3-tap borte mot WBA.

Det er bare én uke siden Newcastle tok poeng mot selveste Chelsea, men etter helgas tap står laget med kun ett poeng på sine tre siste kamper.

Det ble for dårlig, selv om Newcastle, som rykket opp fra Championship i fjor, er på en brukbar 11. plass i Premier League så langt.

- Trenger mer erfaring
- Styret vil takke Chris for hans innsats i å få Newcastle tilbake til Premier League. Han har vist eksepsjonelle evner siden han overtok på permanent basis i oktober 2009. Vi ønsker ham lykke til videre, sier Newcastle i en pressemelding.

- Dessverre føler styret at Newcastle nå trenger en person med enda mer erfaring for å lede klubben videre. Jobben med å finne rett person starter nå, og vi vil straks komme tilbake med informasjon om hvem som skal lede laget fram til klubben finner en arvtaker til managerrollen, heter det videre.

Rykket opp
51 å gamle Hughton overtok som Newcastle-manager på permanent basis 28. oktober 2009, etter en god start på sesongen i Championship. Hughton hadde da hatt ansvaret midlertidig, men etter det som faktisk er tidenes beste sesongstart for Newcastle, var det vanskelig å komme utenom Hughton.

Med Hughton ved roret holdt de også stø kurs mot Premier League, og sikret opprykket allerede 5. april.

Premier League-comebacket har også gått brukbart så langt. Det har riktignok kun blitt to hjemmeseirer, men de slo Arsenal borte i serien, rival Sunderland ble banket med hele 5-1 og Newcastle slo også ut daværende serieleder Chelsea på bortebane i ligacupen.

Likevel måtte altså Hughton gå - 40 dager etter at Newcastle-styret var krystallklare på at Hughton var - og skulle forbli - klubbens manager, og at de hadde en klar intensjon om å reforhandle kontrakten hans på tampen av 2010.

Får støtte
Newcastle-stjernen Jonas Gutierrez kom med følgende støtteerklæring via twitter rett etterpå:

- Takk Chris Hughton - for at du trodde på oss når ingen andre gjorde det.

Tidligere toppspiller Robbie Savage er sjokkert over avgjørelsen.

- Direkte kvalmt at Hughton fikk sparken. Sjokkerende. Latterlig. Dette fortjener ikke Newcastle-fansen. Det er en skam, twitret han rett etterpå.

Resultatmessig er det altså overraskende eller rett og slett sjokkerende, men samtidig har det vært knyttet usikkerhet til Hughtons fremtid i lang tid. Newcastle-eier Mike Ashley har nemlig nektet å tilby ham ny kontrakt, noe som selvsagt har fått engelske tabloider til å lukte blod.

Mandag fikk tabloidene så det de har luktet. Hughton var heller ikke alene om å få sparken. Ifølge The Times-journalist Oliver Kay fikk også den høyt respekterte keepertreneren Paul Barron sparken.

Newcastles neste seriekamp spilles hjemme mot Liverpool til helga.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere