RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Newcastle til salgs for en milliard

Foto: Ian Kington/AFP
Sist oppdatert:
Eier Mike Ashley gir opp, igjen.

Samme dag som Premier-League klubben West-Ham ble solgt, bekrefter Championship klubben Newcastle United at klubben nå er til salgs for en milliard kroner.

Ifølge BBC Sport skal det være to eller tre forskjellige parter som prøver seg, forteller Keith Harris fra investeringsbanken Seymour Pierce, som har fått ansvaret for å ordne salget av klubben.

- Jeg er trygg på at det ganske snart vil komme et bud som vi kan vurdere, forteller Harris.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Veldig dårlig likt
Grunnen til at eier Mike Ashley nå selger, er den katastrofalt dårlige sesongen, som endte med nedrykk fra Premier League. Han er veldig dårlig likt av Newcastle-fansen, som gikk i tog for å bli kvitt ham allerede i september ifjor. Også da ga han opp og la ut klubben for salg, etter å ha investert 2,5 milliarder kroner.

Allerede i slutten av mai skrev vi at Ashley ville avslutte eierskapet.

- Jeg har tapt pengene mine, og gjort noen forferdelige beslutninger. Nå vil jeg selge så fort som mulig, og rådgivere vil bli hentet inn i løpet av kort tid, uttalte Ashley da.

Alan Shearers fremtid er uviss
Kevin Keegan gikk i sin tid av som manager på grunn av manglende innflytelse over klubbens kjøp og salg av spillere. Fremtiden til manager Alan Shearer er også uviss. Mens eier Ashley var lunken til ansettelsen, mener Harris at Shearer fremdeles har mye å bidra med, men om han fortsetter er opp til de nye eierne.

Ashley er ganske sikker på at klubben vil kunne selges til en britisk part, selv om Harris har hatt hyppige reiser i Dubai og Oman for å finne kjøpere. Tidligere formann i Newcastle, Freddy Sheperd skal være en av interessentene.

Et langsiktig prosjekt
Harris mener at en eventuell kjøper må ha en langsiktig visjon, og at han da kan bli rikelig belønnet.

-Hvis du går rundt på stadionområdet, treningsområdet og fotballakademiet, innser du at hvis noen er villige til å satse for to eller tre år, er dette en klubb som hører til blant topp sju i Premier League. Det er veldig attraktivt.

Interessenter bes kontakte Newcastle United på Admin@nufc.co.uk eller Keith Harris for ytterligere detaljer.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere