Alan Pardew er Newcastles nye manager.

Det ble klart på en pressekonferanse torsdag. Han erstattet Chris Hughton, som tross en sterk sesongstart, ble sparket fra jobben mandag.

Onsdag ble det klart at bare to prosent av Newcastle-fansen ønsket Pardew. Dette ifølge en avstemning hos lokalavisa.

Fem og et halvt år
Newcastle-eier Mike Ashley lot seg likevel ikke påvirke.

Torsdag satte nemlig Pardew navnet sitt på en kontrakt til sommeren 2016.

- Jeg er stolt og privilegert som har fått denne sjansen, sier 49 år gamle Pardew.

Han er Newcastles femte manager på tre år.

- Jeg forstår hva denne klubben betyr for fansen. I fotballverdenen blir dette sett på som en unik klubb, og fansen er ikke dårligere enn noen andre når det gjelder entusiasme og lojalitet. Jeg er ikke en Geordie selv, men jeg er en fotballmann. Jeg elsker spillet, og tar også med meg entusiasme og vilje til denne jobben. Chris Hughton gjorde en fantastisk jobb med dette laget forrige sesong, og fortsatte det gode arbeidet i år. Nå skal jeg bygge videre på det. Jeg har alltid ledet lag som har spilt attraktiv fotball, og det er noe jeg vet fansen her setter pris på, fortsetter Pardew.

Kontroversiell
Pardew har for øvrig hatt blandet suksess i sine tidligere jobber, og ofte har det vært kontroversielle avskjeder for 49-åringen, skriver ANB.

I september 2003 sa han opp jobben i Reading etter uoverensstemmelser med klubbledelsen, dette for å bli manager i West Ham. I London-klubben måtte han ha to forsøk på å ta West Ham tilbake til Premier League. Han fikk sparken i klubben i desember 2006 etter klubbens verste sesonginnleding på 70 år.

To uker senere ble han ansatt som manager i Charlton, men klarte ikke å forhindre klubben i å rykke ned fra Premier League. «Alle» trodde Charlton skulle gå rett opp igjen året etter, men en skuffende sesong resulterte i 11. plass i mesterskapsserien. Pardew hadde likevel tillit, men en elendig start på den påfølgende sesongen gjorde at han måtte gå.

Mye bråk
Han ble ansatt i Southampton åtte måneder senere, men hadde en tung start. Klubben måtte nemlig starte med 10 poeng minus grunnet tidligere rot. Likevel klarte klubben nesten å rykke opp fra League One (tredje høyeste nivå). Ifølge ryktene fikk Pardew senere sparken fordi han slet ut omgivelsene. En langvarig og opphetet konflikt med klubbformann Nicola Cortese gjorde at manageren igjen måtte pakke sakene sine.

Han har også opptrådt som ekspertkommentator for BBC innimellom alt dette, og har fått en rekke klager på kontroversielle kommentarer. Deriblant en takling fra Mikaël Essien på Manchester City-spiller Ched Evans, der han direkte på lufta mente Essien «absolutt voldtok» Evans i en takling.

HTML EMBED