RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

News of the World-skandalene

(foto: scanpix)
Sist oppdatert:
Englands landslagssjef Sven-Göran Eriksson er langt fra den eneste kjendisen som er blitt lurt trill rundt av den engelske super-tabloiden News of the World.

Eriksson snakket fritt i en samtale med det han trodde var en arabisk sjeik. I virkeligheten var det en forkledd News of the World-reporter.

Englands landslagssjef hevdet blant annet at han ville gi seg hvis England vant VM, at Michael Owen ikke trivdes i Newcastle og at han kunne lure med seg David Beckham til Aston Villa - en klubb Eriksson foreslo at han og sjeiken kunne kjøpe.

Alt ble publisert i søndagens utgave av News of the World - og Sven-Göran Eriksson gikk raskt ut og beklaget uttalelsene.

Diskuter News of the Worlds metoder iVeggavisen.

Men Sven-Göran Eriksson er langt fra den første som blir lurt trill rundt av forkledde News of the World-journalister.

Her noen kjendiser som tidligere uvitende har endt opp på tabloidens forside:

Tidligere har TV-stjernen John Alford blitt lurt på lignende vis. «Sjeiken» møtte TV-stjernen for å diskutere en nattklubb som «sjeiken» skulle åpne sammen med Elton John og Sylvester Stallone.

Under forhandlingene spurte «sjeiken» hvor han kunne få kjøpt narkotika, tv-stjernen fikset ham det, havnet på førstesiden i avisen - og senere i fengsel for salg av narkotika.

Blondinen Louise Oswald ble sendt ut på oppdrag av News of the World. Hun fikk med seg rugbylandslagets kaptein Lawrence Dallaglio inn på et ekslusivt hotellrom i Chelsea etter at hun utga seg for å være agent for Gillette og ville snakke om en svært lukrativ reklamejobb.

Oswald skjenket Dallaglio full, og han snakket fritt om hvordan han hadde solgt narkotika som ung og brukt narkotiske stoffer, samt om orgier med prostituerte i Amsterdam.

En forkledd News of the World-journalist fikk på lignende vis grevinnen Sophie Wessex til å snakke stygt om deler av den britiske kongefamilien, statsminister Tony Blair og hans kone Cherie som hun betegnet som en «råtten person». Også her var «sjeiken» innblandet.

Aylia Fox, journalist som tidigere jobbet for News of the World, har fortalt om hvordan hun ble tvunget til å delta i en terapigruppe for bulemikere hvor Elton John deltok, og senere måtte skrive om det.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere